To je tak, když dostanete chuť na nějakou českou klasiku a zároveň se nechcete zaplácnout ničím kynutým plným bílé mouky, cukru, tuku...
Raw makové koláče
Krusta
- ½ hrnku slunečnicových semínek
- ½ hrnku loupaných mandlí
- ½ hrnku nesířených rozinek
- špetka soli
Maková náplň
- ½ hrnku máku
- ½ hrnku nesířených rozinek
- 1 banán
- 1 lžička skořice
- Mandle na ozdobu
Začneme přípravou krusty. Rozinky si předem namočíme ve vodě, aby se lépe mixovaly. Slunečnicová semínka rozmixujeme s mandlemi a špetkou soli v jemnou moučku. Přidáme změklé rozinky a mixujeme dál, až dosáhneme tuhé kompaktní hmoty.
Pomocí rukou tvarujeme menší kolečka, která dáme sušit do sušičky zhruba na 8 hodin.
Mezitím si připravíme náplň. Mák pomeleme. Přidáme rozinky, banán, skořici a rozmixujeme. Krustu plníme makovou směsí, ozdobíme mandlemi a můžeme podávat případně dáme opět sušit.
Je to pravda, chutné jídlo jde i zdravě. :)
OdpovědětVymazatNo MNAAAAM - to musim co nejdriv vyzkouset!! :-)
OdpovědětVymazatŠla by prosím sušička nahradit trubou? na kolik cca stupňu a na jak dlouho? Děkuju Zu
OdpovědětVymazatMák miluju... zajímalo by mě zda to jde i bez sušičky, kterou nemám.. třeba nechat trochu zatuhnout v lednici?
OdpovědětVymazatspíše bych sušila v troubě na co nejnižší stupeň.
VymazatLucinko, ta krusta jsou samotné sušenky na cestování, že? Skvělé.
OdpovědětVymazatDíky.
Bohunka
Bohunko, ano i tak se dají využít :-)
Vymazat