Bylo tu teď trošku mrtvo, ale vše má své důvody :-) Toulala jsem se čtrnáct dnů s batůžkem na druhém konci světa, pak se vyrovnávala s návratem z ráje do reality, pracovního procesu.... určitě se opět podělím s tipy z cest. Teď ale doháním resty a sepisuji recepty, které jsem připravila už někdy před měsícem, jsem jsem se k nim nedostala díky předdovolenkové horečce...
Kokosovo-bezinkové tartaletky
(4 ks)
Krusta
- 1 hrnek mandlí
- 1 hrnek kešu
- 6 velkých datlí + voda
- 1 lžička javorového sirupu
Náplň
- 1 hrnek kokosového jogurtu
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 lžíce bezinkového sirupu
- 1 lžíce kokosového cukru
- špetka vanilkového prášku
Na dokončení
- 1 hrnek směsi borůvek, jahod malin atd.
Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Mandle s kešu ořechy rozmixujeme v hladkou moučku. Datle rozmixujeme s trochou vody v datlové pyré. To spojíme s mletými ořechy a javorovým sirupem a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Formy na tartaletky vymažeme kokosovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem, pomocí rukou vmačkáme těsto a předpečeme zhruba na 10 minut. Kdyby bylo těsto příliš lepkavé, dáme jej ztuhnout do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Kokosový jogurt prošleháme s kokosovým mlékem, dochutíme bezinkovým sirupem, kokosovým cukrem a vanilkovým práškem.
Předpečené tartaletky naplníme touto směsí, doplníme ovocem a dáme péct na dalších 20 minut.
Dobrý den, opět úžasný recept. Můžu se zeptat, jaký kokosový jogurt používáte? A eventuálně kde ho kupujete? Předem děkuji, já totiž občas koupím ten od Alpra, ale měla jsem jogurt z Forkys a tomu se nic nevyrovná, alespoň z toho, co jsem zatím mohla ochutnat. A hlavně tam není žádná sója. Takže budu ráda i za Váš případný tip.
OdpovědětVymazatMilena