Kokosovo-bezinkové tartaletky




Bylo tu teď trošku mrtvo, ale vše má své důvody :-) Toulala jsem se čtrnáct dnů s batůžkem na druhém konci světa, pak se vyrovnávala s návratem z ráje do reality, pracovního procesu.... určitě se opět podělím s tipy z cest. Teď ale doháním resty a sepisuji recepty, které jsem připravila už někdy před měsícem, jsem jsem se k nim nedostala díky předdovolenkové horečce...



Kokosovo-bezinkové tartaletky

(4 ks)

Krusta

  • 1 hrnek mandlí
  • 1 hrnek kešu 
  • 6 velkých datlí + voda
  • 1 lžička javorového sirupu

Náplň

  • 1 hrnek kokosového jogurtu
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 lžíce bezinkového sirupu
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • špetka vanilkového prášku

Na dokončení

  • 1 hrnek směsi borůvek, jahod malin atd.


Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 

Mandle s kešu ořechy rozmixujeme v hladkou moučku. Datle rozmixujeme s trochou vody v datlové pyré. To spojíme s mletými ořechy a javorovým sirupem a zpracujeme v kompaktní hmotu.

Formy na tartaletky vymažeme kokosovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem, pomocí rukou vmačkáme těsto a předpečeme zhruba na 10 minut. Kdyby bylo těsto příliš lepkavé, dáme jej ztuhnout do lednice.

Mezitím si připravíme náplň. Kokosový jogurt prošleháme s kokosovým mlékem, dochutíme bezinkovým sirupem, kokosovým cukrem a vanilkovým práškem. 

Předpečené tartaletky naplníme touto směsí, doplníme ovocem a dáme péct na dalších 20 minut. 






1 komentářů:

  1. Dobrý den, opět úžasný recept. Můžu se zeptat, jaký kokosový jogurt používáte? A eventuálně kde ho kupujete? Předem děkuji, já totiž občas koupím ten od Alpra, ale měla jsem jogurt z Forkys a tomu se nic nevyrovná, alespoň z toho, co jsem zatím mohla ochutnat. A hlavně tam není žádná sója. Takže budu ráda i za Váš případný tip.
    Milena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)