Angreštovo-mandlový parfait
(4 porce)
Kešu krém
- 100 g kešu natural
- 100 ml sójové smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce javorového sirupu
Angrešt
- 400 g angreštu
- 4 lžíce kokosového cukru
- Špetka vanilkového prášku
- 2 lžíce domácího bezinkového sirupu
Na dokončení
- cca 12 ks sušenek, já použila tyto
Kešu ořechy namočíme minimálně na 4 hodiny, klidně i přes noc. Poté slijeme vodu a rozmixujeme je se sójovou smetanou, citrónovou šťávou a javorovým sirupem.
Angrešt pár minut rozvaříme s trochou vody, kokosovým cukrem, vanilkovým práškem a bezinkovým sirupem.
Skleničky plníme střídavě rozdrobenými sušenkami, kešu krémem, angreštem až do spotřebování. Ihned podáváme či dáme chladit do lednice.
Vypadá to úžasně! Mňam, hned bych ochutnala.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka