Angreštovo-mandlový parfait




Angreštovo-mandlový parfait

(4 porce)

Kešu krém

  • 100 g kešu natural
  • 100 ml sójové smetany
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu

Angrešt

  • 400 g angreštu
  • 4 lžíce kokosového cukru
  • Špetka vanilkového prášku
  • 2 lžíce domácího bezinkového sirupu

Na dokončení

  • cca 12 ks sušenek, já použila tyto


Kešu ořechy namočíme minimálně na 4 hodiny, klidně i přes noc. Poté slijeme vodu a rozmixujeme je se sójovou smetanou, citrónovou šťávou a javorovým sirupem.

Angrešt pár minut rozvaříme s trochou vody, kokosovým cukrem, vanilkovým práškem a bezinkovým sirupem.

Skleničky plníme střídavě rozdrobenými sušenkami, kešu krémem, angreštem až do spotřebování. Ihned podáváme či dáme chladit do lednice.





1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)