V takových vedrech se pro mě stávají nejlepším přítelem citrusy. Úžasně osvěží a snadno se dají zakomponovat i do dezertů. Na všechno těžké, hutné, čokoládové dnes zapomeňte a vrhněte se do těchto tartaletek plněných kokosovo-citrónovým krémem...
Citrónové tartaletky
(4 ks)
Krusta
- 1 hrnek mandlí
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- špetka soli
- 6 velkých datlí + voda
- 1 lžička javorového sirupu
Náplň
- 1 plechovka kokosového mléka
- šťáva a kůra z 1 citrónu
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 1 lžička agarového prášku
Začneme přípravou krusty. Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly. Mandle rozmixujeme se strouhaným kokosem a špetkou soli v jemnou moučku. Datle rozmixujeme s trochou vody v datlové pyré. To spojíme se sypkou směsí a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Pomocí rukou vmačkáme těsto a dáme tuhnout do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku zahřejeme kokosové mléko s citrónovou šťávou, kůrou a javorovým sirupem. Přidáme agarový prášek, přivedeme k varu, zmírníme plamen, pár minut mícháme a odstavíme z plotny.
Náplň opatrně vlijeme do předpřipravených formiček a dáme opět tuhnout do lednice. Před podáváním můžeme ozdobit plátky citrónů, lístky máty.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)