Citrónové tartaletky



V takových vedrech se pro mě stávají nejlepším přítelem citrusy. Úžasně osvěží a snadno se dají zakomponovat i do dezertů. Na všechno těžké, hutné, čokoládové dnes zapomeňte a vrhněte se do těchto tartaletek plněných kokosovo-citrónovým krémem...




Citrónové tartaletky

(4 ks)

Krusta

  • 1 hrnek mandlí
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • špetka soli
  • 6 velkých datlí + voda
  • 1 lžička javorového sirupu


Náplň

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • šťáva a kůra z 1 citrónu
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1 lžička agarového prášku




Začneme přípravou krusty. Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly. Mandle rozmixujeme se strouhaným kokosem a špetkou soli v jemnou moučku. Datle rozmixujeme s trochou vody v datlové pyré. To spojíme se sypkou směsí a zpracujeme v kompaktní hmotu. 

Pomocí rukou vmačkáme těsto a dáme tuhnout do lednice. 

Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku zahřejeme kokosové mléko s citrónovou šťávou, kůrou a javorovým sirupem. Přidáme agarový prášek, přivedeme k varu, zmírníme plamen, pár minut mícháme a odstavíme z plotny. 

Náplň opatrně vlijeme do předpřipravených formiček a dáme opět tuhnout do lednice. Před podáváním můžeme ozdobit plátky citrónů, lístky máty. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)