V jednoduchosti je krása... tak bych asi popsala tento recept. Z pár základních surovin se dá vykouzlit poměrně zajímavý, neotřelý recept. Mrkev uvaříte a rozmixujete na pyré, zahustíte směsí mandlové a ovesné mouky. Na olivovém oleji krátce prohřejete hrst čerstvě utrženého oregana, přidáte na chvíli gnocchi, aby se opekly a získaly výraznější chuť... a jsme defakto u konce, to je celá věda :-)
Mrkvové gnocchi
(2 porce)
- 450 g mrkve
- 1/3 hrnku mandlové mouky
- ¼ hrnku škrobu
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- sůl
- ¾ - 1 hrnek ovesné mouky
Mrkev oloupeme, nakrájíme na špalíky a uvaříme doměkka. Rozmixujeme ji na pyré, přidáme mandlovou mouku, škrob, lahůdkové droždí, sůl a nakonec přisypáváme ovesnou mouku, až dosáhneme požadované konzistence. Rozdělíme těsto na čtyři díly, každý ještě přepůlíme a rozválíme na pomoučeném vále. Pomocí nože rozdělíme na menší gnocchi.
Na gnocchi sa chystám už celé veky, ale tento recept ma asi konečne donúti dokopať sa k činom. Veľmi jednoduchý, napriek tomu bombastický. Ďakujem za inšpiráciu!
OdpovědětVymazatČím bych mohla nahradit mandlovou mouku? (mám na mandle alergii) Ráda bych recept vyzkoušela, vypadá to lákavě ;)
OdpovědětVymazatzkusila bych jakékoliv jiné ořechy či semínka
VymazatZkuste šáchorovou mouku. Šáchor (=zemní mandle nebo tygří ořechy) vlastně nejsou ořechy, ale hlízy rostlin. Chutná jako mandle a používá se právě jako náhražka pro alergiky. Martina
VymazatZkusím! Vypadají skvěle :)
OdpovědětVymazatHezký den, díky moc za super recept. Já se zeptám, jakou má konzistenci ovesná mouka? Musím nahradit nějakou bezlepkovou (rýžová, pohanková, jahelná, kukuřičná, směs), tak abych se trefila. Děkuji. Petra
OdpovědětVymazat