Batátový koláč s pekanovými ořechy






Batátový koláč s pekanovými ořechy

Krusta
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 1 hrnek mletých pekanových ořechů
  • 1 lžíce arowroot prášku
  • špetka soli
  • 1 lžíce melasy
  • 50 ml kokosového oleje


Náplň
  • 2 střední sladké brambory
  • 1/2 plechovky kokosového krému
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce arowroot prášku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • špetka sušeného zázvoru
  • špetka vanilkového prášku


+ pekanové ořechy na ozdobu

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Batáty i se slupkou upečeme doměkka. (Trvá to zhruba hodinu). Kokosový olej rozpustíme. Koláčovou formu vymažeme trochou oleje. Pekanové ořechy pomeleme na moučku.

Ve velké míse smícháme ovesnou mouku s mletými pekanovými ořechy, arowroot práškem a solí. Přidáme melasu, rozehřátý kokosový olej a pomocí rukou zpracujeme v tuhé těsto.Těsto vmačkáme pomocí rukou do koláčové formy. 

Upečené a vychladlé batáty zbavíme slupky a rozmixujeme s kokosovým krémem, javorovým sirupem, arowroot práškem, citrónovou šťávou, pomerančovou šťávou, skořicí, zázvorem a vanilkovým práškem. 

Náplň navrstvíme na krustu, uhladíme povrch a dáme péct zhruba na 45 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a dáme tuhnout do lednice. Před podáváním ozdobíme pekanovými ořechy.





1 komentářů:

  1. Páni, tak tento batátový koláč vypadá dokonale! Hned bych jeden kousek ochutnala ke snídani :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)