Batátový koláč s pekanovými ořechy
Krusta
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1 hrnek mletých pekanových ořechů
- 1 lžíce arowroot prášku
- špetka soli
- 1 lžíce melasy
- 50 ml kokosového oleje
Náplň
- 2 střední sladké brambory
- 1/2 plechovky kokosového krému
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce arowroot prášku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička skořice
- špetka sušeného zázvoru
- špetka vanilkového prášku
+ pekanové ořechy na ozdobu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Batáty i se slupkou upečeme doměkka. (Trvá to zhruba hodinu). Kokosový olej rozpustíme. Koláčovou formu vymažeme trochou oleje. Pekanové ořechy pomeleme na moučku.
Ve velké míse smícháme ovesnou mouku s mletými pekanovými ořechy, arowroot práškem a solí. Přidáme melasu, rozehřátý kokosový olej a pomocí rukou zpracujeme v tuhé těsto.Těsto vmačkáme pomocí rukou do koláčové formy.
Upečené a vychladlé batáty zbavíme slupky a rozmixujeme s kokosovým krémem, javorovým sirupem, arowroot práškem, citrónovou šťávou, pomerančovou šťávou, skořicí, zázvorem a vanilkovým práškem.
Náplň navrstvíme na krustu, uhladíme povrch a dáme péct zhruba na 45 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a dáme tuhnout do lednice. Před podáváním ozdobíme pekanovými ořechy.
Páni, tak tento batátový koláč vypadá dokonale! Hned bych jeden kousek ochutnala ke snídani :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Ahoj, myslíš, že by batáty v tomto koláči vynikly i s vlašskými ořechy? :)
OdpovědětVymazaturčitě, pekanové ořechy jsou taková naše alternativa vlašáků :-) směle do toho.
VymazatMoc děkuji! :)
Vymazat