Zde máme ještě jeden z mnoha restů, které mi smutně čekaly ve foťáku, až si na ně udělám čas a slavnostně je zpracuji. A pak už se snad konečně vrhneme na ty Vánoce... :-)
Ale něco málo k dnešnímu receptu. Ta omáčka mě úplně okouzlila, Hodí se úplně ke všemu, každičký sebeobyčejnější pokrm pozvedne na úplně jinou úroveň. Mám ji ozkoušenou i jako zálivku na salát, dip k čerstvé zelenině a opravdu nikdy nezklamala.
Pikantní kešu-kokosová miska
(cca 4 porce)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXtmDe3ihh_dmUot9UhgpmyrnqmJOa6Xrx7nL4eyF8BNARRlOAJvAPVqipV03wC68rqrkLbC5hsB3KmgW0UVfaJ1pBpJwZR_T3yApNd-PFsxEBgFhp86-emFG1d0oCcSqknfpXYjGx7Fs/s320/4169.jpg)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 hrnek libovolného rostlinného mléka
- sriracha dle chuti
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1/4 hrnku kešu másla
- šťáva z 1 limety
- 1/2 lžičky sušené kurkumy
Na dokončení
- 1/2 košťálu brokolice
- 1/4 hlávky bílého zelí
- 2 mrkve
- 200 g žampionů
- 200 g hlívy ústřičné
- kešu ořechy
Kokosové mléko a jiné rostlinné vlijeme do rendíku, přidáme sójovou omáčku, srirachu, kešu máslo, limetovou šťávu, kurkumu a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme probublávat za občasného míchání zhruba 20 minut, až omáčka zredukuje svůj objem.
Mezitím uvaříme rýži a napaříme zeleninu. Poté jen rozdělíme do misek rýži, zeleninu, přelijeme omáčkou a posypeme kešu ořechy. Případně dochutíme limetovou šťávou.
Pro více bílkovin můžeme doplnit tofu či tempeh.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)