Burákové sušenky v čokoládě





Burákové sušenky v čokoládě

(cca 15 ks)

Sušenky
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 1/2 hrnku burákového másla
  • 1/4 hrnku jablečného pyré
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1 a 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku

Na dokončení
  • hořká čokoláda
  • kokosový olej
  • nesolené arašídy


Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Rozehřátý kokosový olej prošleháme s burákovým máslem a jablečným pyré. Ve velké míse smícháme kokosový cukr s pohankovou moukou, práškem do pečiva, sodou, solí a vanilkovým práškem. Tekutou směs vlijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu a dáme chladit do lednice zhruba na hodinu. 

Poté rozválíme těsto a tvarujeme sušenky pomocí vykrajovátek, případně stačí jen nakrájet na kolečka, jen je třeba pamatovat, abychom těsto vytvarovala do požadovaného válečku. 

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 - 12 minut. Necháme zcela zchládnout.

Mezitím připravíme polevu. Hořkou čokoládu s trochou kokosového oleje rozehřejeme ve vodní lázni. Sušenky máčíme v čokoládě a ihned sypeme nasekanými arašídy.






1 komentářů:

  1. Ozkoušeno, upečeno, sušenky slavily velký úspěch :) Jen se přiznám, že se těsto trochu drolilo, takže jsem sušenky tvarovala tak, že jsem vždycky užmoulala kuličku a pak rozmáčkla na placku :D Nevím, jestli to nebylo moukou, dala jsem špaldovou místo pohankové.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)