Čokoládovo-kávové trojhránky





Čokoládovo-kávové trojhránky

(16 ks)


  • 100 g lískových ořechů
  • 45 g mandlí
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 60 g ovesných vloček
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 90 g datlí
  • 2 lžíce jablečného pyré
  • 30 g kokosového oleje
  • 1 lžíce kvalitní uvařené kávy* 
  • hořká čokoláda



* např. této dominikánské

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly.

Lískové ořechy, mandle, lněná semínka, ovesné vločky a perníkové koření společně rozmixujeme. Stačí jen chvilku, abychom získali drobné kousky, nechceme moučku. Přidáme máčené datle, jablečné pyré, roztopený kokosový olej a opět krátce promixujeme.

Vzniklou hmotu přendáme do pekáčku či jiné vhodné nádoby na pečení a pečeme zhruba 30 minut.

Mezitím si připravíme polevu. Línější variantou je rozehřát ve vodní lázni vysokoprocentní hořkou čokoládu. Případně lze vyrobit domácí polevu z kokosového oleje, sirupu a kakaového prášku. 







1 komentářů:

Děkuji za komentář :-)