Čokoládovo-kávové trojhránky
(16 ks)
- 100 g lískových ořechů
- 45 g mandlí
- 2 lžíce lněných semínek
- 60 g ovesných vloček
- 1 lžíce perníkového koření
- 90 g datlí
- 2 lžíce jablečného pyré
- 30 g kokosového oleje
- 1 lžíce kvalitní uvařené kávy*
- hořká čokoláda
* např. této dominikánské
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly.
Lískové ořechy, mandle, lněná semínka, ovesné vločky a perníkové koření společně rozmixujeme. Stačí jen chvilku, abychom získali drobné kousky, nechceme moučku. Přidáme máčené datle, jablečné pyré, roztopený kokosový olej a opět krátce promixujeme.
Vzniklou hmotu přendáme do pekáčku či jiné vhodné nádoby na pečení a pečeme zhruba 30 minut.
Mezitím si připravíme polevu. Línější variantou je rozehřát ve vodní lázni vysokoprocentní hořkou čokoládu. Případně lze vyrobit domácí polevu z kokosového oleje, sirupu a kakaového prášku.
Tak ty vypadají moc dobře! Hned bych si teď na snídani dala :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM