Veganské kokosky
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3vkZ0cWo9NJPEMaIsgLbUKBk1Gpv-9NAjGfabTeuBEm1RrWeaPoF5oa_I9OLLGVKy2VH3QZSyWSfb6Hr8ugIH6Z6M1Vc4OfS2gdt18AwOu_ry6LxDtl65TLi8fTdFwS3gASK0i9NJYsQ/s320/4190.jpg)
(cca 25 ks)
Kokosky
- 3/4 hrnku pěny z cizrnové šťávy
- špetka soli
- 2 hrnky strouhaného kokosu
- 2 lžíce škrobu
- špetka vanilkového prášku
- 4 lžíce kokosového cukru
Na dokončení
- hořká čokoláda
- kokosový olej
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Cizrnovou šťávu vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh.
Poté do sněhu opatrně vmícháme kokos, kokosový cukr, vanilkový prášek a škrob. Pomocí lžíce klademe hromádky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhaNQAXVFDg_zH6XdnrM6rY0eSOluclNi6Hc_Q6Ygz4Ti3UFZTt-IIPmQeInvQc5CvzRD_vZh1cACVMR2D-G_H1k-vlgjd3R636gFA139ds18toD2zD_5x-nOyod-rK8vF_TNGSnB9opc/s640/4189.jpg)
Dobrý den, můžu poprosit, co myslíte pěnou z cizrnové šťávy? Děkuji kája
OdpovědětVymazatDobrý den, myslím tím šťávu z cizrny v plechovce.
VymazatA zkoušela jste vyšlehat šťávu z vařené cizrny? Trochu se to napění, ale rozhodně nejsem schopná ušlehat tuhý sníh... :( nemáte zkušenost?
OdpovědětVymazat