Ovesné burákové kostky s včelím pylem
(12 ks)
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- 1 hrnek celých ovesných vloček
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek
- 1/4 hrnku drcených lněných semínek
- 1/4 hrnku kokosových plátků
- 1 lžička kurkumy
- 3 lžíce kokosového oleje
- 1 hrnek datlí
- 3/4 hrnku burákového másla
- špetka soli
- 2 lžíce raw kakaového prášku
- včelí pyl na posypání
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ve velké míse smícháme ovesné vločky se slunečnicovými semínky, lněnými semínky, kokosovými plátky, kurkumou a lžící rozpuštěného kokosového oleje. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut.
Mezitím zalijeme datle vařící vodou, aby se snadněji mixovaly na pyré a odložíme. Změklé datle rozmixujeme se zbytkem kokosového oleje, burákovým máslem a špetkou solí v hladkou hmotu.
3/4 datlí přidáme k vločkové směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu. Tu přendáme do vhodné nádoby, rovnoměrně uhladíme a potřeme zbytkem datlové směsi, ke které jsme přimíchali kakaový prášek. Na závěr ještě posypeme včelím pylem a dáme přes noc tuhnout do lednice.
Následující den krájíme ostrým nožem na kostky a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)