Pikantní pečené brambory s kurkumovým dipem



V prvé řadě bych Vám ráda popřála vše vše nejlepší v novém roce, štěstí zdraví, spoustu lásky a úspěchů v pracovním i osobním životě.... a aby tenhle rok byl alespoň tak dobrý jako ten předchozí. 

Ale teď už k tématu, které Vás sem pravděpodobně přivádí. Dnes se s Vámi podělím o recept na pečené brambory. Možná Vás napadne, co je na pečených bramborách, ale tyhle jsou opravdu úžasné. Poslední dobou si ujíždím na pálivějších pokrmech, i proto mi asi zachutnal tento recept. Brambory jsou dochuceny směsí kokosového oleje, sambal oelek a česnekem. Záleží jen na Vás, jak moc pálivé je chcete, ale určitě chilli pastu nevynechávejte....



Pikantní pečené brambory s kurkumovým dipem

(2 porce)

Pikantní brambory

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička sambal oelek
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 1 střední sladká brambora
  • 4 menší fialové brambory
  • 4 menší klasické brambory

Kurkumový dip
  • 1 kelímek sójového jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl

Na dokončení
  • červené zelí
  • arašídy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rozehřátý kokosový olej prošleháme se sambal oelek, solí a česnekem. Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na měsíčky a důkladně promícháme se směsí oleje. 

Rozprostřeme po plechu vyloženém pečícím papírem a dáme péct zhruba na 25 - 30 minut. 

Mezitím připravíme dip. Jogurt smícháme s česnekem, octem, tahini, kurkumou a solí. 

Brambory rozdělíme na talíře, doplníme zelím, posypeme arašídy a podáváme s dipem.



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)