V prvé řadě bych Vám ráda popřála vše vše nejlepší v novém roce, štěstí zdraví, spoustu lásky a úspěchů v pracovním i osobním životě.... a aby tenhle rok byl alespoň tak dobrý jako ten předchozí.
Ale teď už k tématu, které Vás sem pravděpodobně přivádí. Dnes se s Vámi podělím o recept na pečené brambory. Možná Vás napadne, co je na pečených bramborách, ale tyhle jsou opravdu úžasné. Poslední dobou si ujíždím na pálivějších pokrmech, i proto mi asi zachutnal tento recept. Brambory jsou dochuceny směsí kokosového oleje, sambal oelek a česnekem. Záleží jen na Vás, jak moc pálivé je chcete, ale určitě chilli pastu nevynechávejte....
Pikantní pečené brambory s kurkumovým dipem
(2 porce)
Pikantní brambory
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička sambal oelek
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 1 střední sladká brambora
- 4 menší fialové brambory
- 4 menší klasické brambory
Kurkumový dip
- 1 kelímek sójového jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžíce tahini
- 1 lžička kurkumy
- sůl
Na dokončení
- červené zelí
- arašídy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rozehřátý kokosový olej prošleháme se sambal oelek, solí a česnekem. Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na měsíčky a důkladně promícháme se směsí oleje.
Rozprostřeme po plechu vyloženém pečícím papírem a dáme péct zhruba na 25 - 30 minut.
Mezitím připravíme dip. Jogurt smícháme s česnekem, octem, tahini, kurkumou a solí.
Brambory rozdělíme na talíře, doplníme zelím, posypeme arašídy a podáváme s dipem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)