Pokud Vám přijde, že je na blogu až příliš sladkých receptů na úkor těch slaných, snad Vás potěším. Protože poslední dobou připravuji obědy do krabičky opravdu ve velkém, to s sebou nese i novou dávku krabičkové inspirace pro Vás :-)
Cizrna na rajčatech
(2 porce)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 2 lžičky harrisy
- 1 plechovka rajčat
- 1 hrnek vody
- sůl, pepř
- sušené chilli dle chuti
- kokosový cukr dle chuti
- 1 a 1/2 hrnku vařené cizrny (cca 125 g v suchém stavu)
- jarní cibulka
Na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli. Přidáme nakrájený česnek, který restujeme jen minutu, aby se rozvoněl, ale nezhořkl.
Posypte koriandrem, římským kmínem, uzenou paprikou, minutu promíchejte a přidejte harrisu, rajčata, vodu. Dochuťte solí, pepřem, chilli, cukrem a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte probublávat zhruba 15 minut, aby trochu zhoustla.
Na závěr přidejte cizrnu a ještě pět minut prohřejte.
Podávejte např. s rýží, těstovinami, oblíbeným pečivem, posypané jarní cibulkou.
Cizrnu jsem ještě nezkoušela, ale určitě může být moc dobrá =)
OdpovědětVymazat