Cizrna na rajčatech




Pokud Vám přijde, že je na blogu až příliš sladkých receptů na úkor těch slaných, snad Vás potěším. Protože poslední dobou připravuji obědy do krabičky opravdu ve velkém, to s sebou nese i novou dávku krabičkové inspirace pro Vás :-)





Cizrna na rajčatech

(2 porce)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky harrisy
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 hrnek vody
  • sůl, pepř
  • sušené chilli dle chuti
  • kokosový cukr dle chuti
  • 1 a 1/2 hrnku vařené cizrny (cca 125 g v suchém stavu)
K podávání
  • jarní cibulka


Na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli. Přidáme nakrájený česnek, který restujeme jen minutu, aby se rozvoněl, ale nezhořkl. 

Posypte koriandrem, římským kmínem, uzenou paprikou, minutu promíchejte a přidejte harrisu, rajčata, vodu. Dochuťte solí, pepřem, chilli, cukrem a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a nechte probublávat zhruba 15 minut, aby trochu zhoustla. 

Na závěr přidejte cizrnu a ještě pět minut prohřejte.

Podávejte např. s rýží, těstovinami, oblíbeným pečivem, posypané jarní cibulkou.





1 komentářů:

  1. Cizrnu jsem ještě nezkoušela, ale určitě může být moc dobrá =)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)