Grepové donuty s černým sezamem





Grepové donuty s černým sezamem

(6 ks)

Donuty

  • 1 lžička drcených lněných semínek
  • 3 lžičky vody
  • 1 a 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička kůry z grepu
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • 1/3 hrnku kokosového sirupu

Poleva

  • šťáva z 1/2 grepu
  • mletý třtinový cukr
  • černý sezam


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Lněná semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 

Ve velké míse promícháme ovesnou mouku se sodou, špetkou soli, grepovou kůrou, vanilkovým práškem a sezamem. 

Namočená lněná semínka prošleháme s mlékem, rozehřátým kokosovým olejem a kokosovým sirupem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v těsto. 

Silikonovou formu na muffiny naplníme do 3/4 těstem a dáme péct zhruba na 15 minut.

Mezitím si připravíme polevu. Cukr promícháme s grepovou šťávou. Vychlazené donuty máčíme v polevě a sypeme černým sezamem. 






0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)