Grepové donuty s černým sezamem
(6 ks)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhe_Q1idu1os6R57SbHiIln6jAJA6IXX_Ny-nvFsw-_R15fYTuE59uNTvsgb0dpvKegyrY5AuvI0HHX1vEd3P5yFZBLKdbUj1JeZ4qhb1kw8BNfTBIzgG32RS0W0kBgA4eZMZ1ZHHQ_VD4/s320/4250.jpg)
- 1 lžička drcených lněných semínek
- 3 lžičky vody
- 1 a 1/2 hrnku ovesné mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžička kůry z grepu
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžíce černého sezamu
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 1/3 hrnku kokosového sirupu
Poleva
- šťáva z 1/2 grepu
- mletý třtinový cukr
- černý sezam
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Lněná semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
Ve velké míse promícháme ovesnou mouku se sodou, špetkou soli, grepovou kůrou, vanilkovým práškem a sezamem.
Namočená lněná semínka prošleháme s mlékem, rozehřátým kokosovým olejem a kokosovým sirupem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v těsto.
Silikonovou formu na muffiny naplníme do 3/4 těstem a dáme péct zhruba na 15 minut.
Mezitím si připravíme polevu. Cukr promícháme s grepovou šťávou. Vychlazené donuty máčíme v polevě a sypeme černým sezamem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)