Hummus ze žlutého hrachu




Aby to tu nebylo jak ve sladkém království, dala jsem si za úkol vymyslet nějaký ten slaný recept. A vlastně to ani nebylo tak těžké. Poslední dobou si zas ujíždím na všech rostlinných pomazánkách z tofu, semínek ale hlavně z cizrny v podobě hummusu. A aby se jen tak nepřejedl, zkusila jsem místo cizrny použít žlutý hrách, který mi přijde poměrně opojímený a světe div se, bylo to výborné...





Hummus ze žlutého hrachu


  • 1 hrnek žlutého hrachu v suchém stavu
  • 3 lžíce tahini pasty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 lžíce čerstvé hladkolisté petržele
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky koriandru
  • špetka kurkumy
  • sůl, pepř






Hrách přes noc namočíme. Následující den slijeme vodu, zalijeme čerstvou a vaříme do změknutí. Poté zbylou vodu slijeme.

Uvařený a vychladlý hrách vložíme do mixéru, přidáme tahini pastu, olivový olej, česnek, citrónovou šťávu, petržel, římský kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř a rozmixujeme v hladký krém. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)