Aby to tu nebylo jak ve sladkém království, dala jsem si za úkol vymyslet nějaký ten slaný recept. A vlastně to ani nebylo tak těžké. Poslední dobou si zas ujíždím na všech rostlinných pomazánkách z tofu, semínek ale hlavně z cizrny v podobě hummusu. A aby se jen tak nepřejedl, zkusila jsem místo cizrny použít žlutý hrách, který mi přijde poměrně opojímený a světe div se, bylo to výborné...
Hummus ze žlutého hrachu
- 1 hrnek žlutého hrachu v suchém stavu
- 3 lžíce tahini pasty
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžíce čerstvé hladkolisté petržele
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky koriandru
- špetka kurkumy
- sůl, pepř
Hrách přes noc namočíme. Následující den slijeme vodu, zalijeme čerstvou a vaříme do změknutí. Poté zbylou vodu slijeme.
Uvařený a vychladlý hrách vložíme do mixéru, přidáme tahini pastu, olivový olej, česnek, citrónovou šťávu, petržel, římský kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř a rozmixujeme v hladký krém.
Dobrý den,
OdpovědětVymazatvyzkoušela jsem a je to opravdu dobré. Dokonce mi to chutnalo víc než cizrnový hummus. Jen můj přístroj nedokázal hrách rozmixovat do hladka. Můžu se zeptat, jaký přístroj používáte?
Dobrý den, používám tento: Sencor SNB 4301RD
VymazatPěkný den,
OdpovědětVymazatmáte zkušenost, jak dlouho cca vydrží v ledničce?:)
Dobrý den, omlouvám se za pozdní reakci. Hummusy doporučuji do 3-5 dnů spotřebovat
Vymazat