Hummus ze žlutého hrachu




Aby to tu nebylo jak ve sladkém království, dala jsem si za úkol vymyslet nějaký ten slaný recept. A vlastně to ani nebylo tak těžké. Poslední dobou si zas ujíždím na všech rostlinných pomazánkách z tofu, semínek ale hlavně z cizrny v podobě hummusu. A aby se jen tak nepřejedl, zkusila jsem místo cizrny použít žlutý hrách, který mi přijde poměrně opojímený a světe div se, bylo to výborné...





Hummus ze žlutého hrachu


  • 1 hrnek žlutého hrachu v suchém stavu
  • 3 lžíce tahini pasty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 lžíce čerstvé hladkolisté petržele
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky koriandru
  • špetka kurkumy
  • sůl, pepř






Hrách přes noc namočíme. Následující den slijeme vodu, zalijeme čerstvou a vaříme do změknutí. Poté zbylou vodu slijeme.

Uvařený a vychladlý hrách vložíme do mixéru, přidáme tahini pastu, olivový olej, česnek, citrónovou šťávu, petržel, římský kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř a rozmixujeme v hladký krém. 





4 komentářů:

  1. Dobrý den,
    vyzkoušela jsem a je to opravdu dobré. Dokonce mi to chutnalo víc než cizrnový hummus. Jen můj přístroj nedokázal hrách rozmixovat do hladka. Můžu se zeptat, jaký přístroj používáte?

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný den,
    máte zkušenost, jak dlouho cca vydrží v ledničce?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, omlouvám se za pozdní reakci. Hummusy doporučuji do 3-5 dnů spotřebovat

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)