Batátové brownies
- 1 středně velká sladká brambora
- 150 g datlí
- 200 g hořké čokolády
- 150 g lískových ořechů
- 50 g mandlí
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 1/4 hrnku mandlového másla
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Sladkou bramboru upečeme doměkka a poté zbavíme slupky. Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly na pyré. Čokoládu uložíme do lednice, aby byla tuhá.
Lískové ořechy rozmixujeme s mandlemi, kakaovým práškem, špetkou soli a vanilkovým práškem v jemnou moučku. Stačí jen chvilka, nechceme to přehnat a umixovat na máslo. Směs přesypeme do mísy, ve které budeme hmotu zpracovávat.
Čokoládu nalámeme na čtverečky a rozmixujeme na co nejmenší kousky. Přisypeme k sypké směsi.
Upečenou batátu rozmixujeme s namočenými datlemi a mandlovým máslem v hladké pyré. Přidáme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Přendáme do vhodné nádoby a pečeme zhruba 30 minut. Necháme zlela vychladnout a ztuhnout, až poté krájíme a podáváme. Můžeme dozdobit sekanými ořechy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)