Palačinky nelze nemilovat. Ale lze je udělat trošku zdravěji. A pokud použijete v mém receptu bezlepkové ovesné vločky, pak budou vhodné i pro celiaky :-)
Rýžové palačinky
(10 ks)
Palačinky
- 2/3 hrnku rýžové mouky
- 2/3 hrnku ovesné mouky
- 2 lžíce kokosového cukru
- špetka soli
- 2/3 hrnku kokosového mléka
- 1 hrnek perlivé vody
- kokosový olej na smažení
K podávání
- rostlinný jogurt
- granátové jablko
- mochyně
- kokosové plátky
Ve velké míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kokosovým cukrem, špetkou soli. Přilijeme kokosové mléko, perlivou vodu a prošleháme.
Necháme odpočinout zhruba 15 minut a poté smažíme na kokosovém oleji.
Podávat můžete s čímkoliv. Já tentokrát zvolila jogurt, kokosové plátky a exotické ovoce.
Recept vypadá skvěle! Můžu se prosím jen zeptat proč ta perlivá voda? Jaké má v tomto receptu výhody oproti normální vodě? Díky
OdpovědětVymazatmyslím, že funguje jako kypřidlo, někde jsem to četla, ale Luci určitě odpoví lépe :) Ivetka
Vymazat