Mango-tofu kari





Mango-tofu kari

(2 porce)


  • 1 kostka bílého tofu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sambal oelek
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 zralého manga + trocha vody
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • čerstvý koriandr
  • rostlinný jogurt


Na kapce olivového oleje orestujeme z obou stran na kostičky nakrájené tofu. Odložíme jej stranou. 

Cibuli rozmixujeme se zázvorem a česnekem na pastu. Tu restujeme na lžíci olivového oleje se sambal oelek, garam masala, římským kmínem zhruba 10 minut. 

Mezitím si rozmixujeme mango s trochou vody na pyré. Tento krok můžete vynechat, pokud seženete již hotové mangové pyré. Mně se to bohužel nepodařilo. 

Mangové pyré přidáme ke směsi, vlijeme kokosové mléko, dochutíme solí a necháme probublávat. 

Na závěr přidáme tofu a vaříme ještě dalších 10 minut. 

Podáváme např. s rýží, čerstvým koriandrem. Směs můžeme zjemnit jogurtem. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)