Mango-tofu kari
(2 porce)
- 1 kostka bílého tofu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sambal oelek
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 zralého manga + trocha vody
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- čerstvý koriandr
- rostlinný jogurt
Na kapce olivového oleje orestujeme z obou stran na kostičky nakrájené tofu. Odložíme jej stranou.
Cibuli rozmixujeme se zázvorem a česnekem na pastu. Tu restujeme na lžíci olivového oleje se sambal oelek, garam masala, římským kmínem zhruba 10 minut.
Mezitím si rozmixujeme mango s trochou vody na pyré. Tento krok můžete vynechat, pokud seženete již hotové mangové pyré. Mně se to bohužel nepodařilo.
Mangové pyré přidáme ke směsi, vlijeme kokosové mléko, dochutíme solí a necháme probublávat.
Na závěr přidáme tofu a vaříme ještě dalších 10 minut.
Podáváme např. s rýží, čerstvým koriandrem. Směs můžeme zjemnit jogurtem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)