Takové chlebíčky bývají nejvděčnější. Někomu chutnají jen tak, jiný si je může vylepšit a namazat plátek ořechovým máslem, tahini pastou, oblíbenou marmeládou, chia džemem, rozmačkaným banánem... Těch variant je zkrátka tolik, že je nestihnete ani vyzkoušet a po chlebíčku nezbyde ani drobek...
Čokoládovo-banánový chia chlebíček
Chlebíček
- 2 hrnky jemné špaldové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 4 lžíce raw kakaového prášku
- 6 lžic lískových ořechů
- 6 lžic mandlí
- 3 lžíce chia semínek
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 50 g hořké čokolády
- 250 g rostlinného jogurtu
- 1 zralý banán
- 3 lžíce javorového sirupu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL4wZjc7LzJGuDuFEA-vujWsNvt4vutmA-MiSJQX2mWa_k2uT_FLu4bMCWrVVYFBU_EF31Uyvxq_5Wbxc8KdO1yS0uCh1labi-vgB5RkwIMhNNCS8poj4RxR47slv3y-zreitBonWMmyU/s320/4264.jpg)
Na dokončení
- chia semínka
- 1 banán
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pohankovou, kakaovým práškem, lískovými ořechy, mandlemi, chia semínky, sodou, špetkou soli, vanilkového prášku a nasekanou čokoládou.
V menší misce rozmačkáme banán na kaši, promícháme jej s jogurtem, javorovým sirupem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu a přelijeme do chlebíčkové formy. Povrch poklademe překrojeným banánem, posypeme semínky a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 1 hodinu. Necháme vychladnout 10 minut, vyjmeme z formy a dáme dále chladit na mřížku.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)