Zeleninové kari s černou rýží



Asie si mě v posledních letech opravdu podmanila, proto nesmí chybět ani na talíři. Ve většině případů tak sklouzávám k nejrůznějším variantám indických směsí či kari. Tady je jedna z mnoha...




Zeleninové kari s černou rýží

(2 - 3 porce)

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mrkev
  • kus bílé ředkve
  • 1 sladká brambora
  • 200 g bílého tofu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 1/2 brokolice
  • čerstvý špenát
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • šťáva z limety
  • černá rýže

Na kokosovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený zázvor, česnek a promícháme. Následně přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, bílou ředkev, batátu a tofu. 

Dochutíme kurkumou, kari pastou, zalijeme kokosovým mlékem a necháme probublávat zhruba 10 minut. Poté přidáme rozebranou brokolici, omytý špenát a vaříme ještě dalších 5 minut. 

Na závěr dochutíme sójovou omáčkou a limetovou šťávou. Podáváme např. s černou rýží. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)