Asie si mě v posledních letech opravdu podmanila, proto nesmí chybět ani na talíři. Ve většině případů tak sklouzávám k nejrůznějším variantám indických směsí či kari. Tady je jedna z mnoha...
Zeleninové kari s černou rýží
(2 - 3 porce)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihs4vIG9fFa6baDT3Ip5p_AESl25YF3qcKBF9haQw0E3mWdqJi0swdtsiYgHxhtC-PduE0_VH-fVJ4TKClc7kL4La-FsB7rZEyiMj24YGyWrau2PIT1oF2HByddkqaxvT0ddWALOxGL6s/s320/4256.jpg)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- kus bílé ředkve
- 1 sladká brambora
- 200 g bílého tofu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce červené kari pasty
- plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1/2 brokolice
- čerstvý špenát
- 1 lžíce sójové omáčky
- šťáva z limety
- černá rýže
Na kokosovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený zázvor, česnek a promícháme. Následně přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, bílou ředkev, batátu a tofu.
Dochutíme kurkumou, kari pastou, zalijeme kokosovým mlékem a necháme probublávat zhruba 10 minut. Poté přidáme rozebranou brokolici, omytý špenát a vaříme ještě dalších 5 minut.
Na závěr dochutíme sójovou omáčkou a limetovou šťávou. Podáváme např. s černou rýží.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy1jrUSzhHP0sawDMyqaxIZmmbt77ibXiug4xwjm6gAgtJObh-JZ6SBq7M8HVlpUHoqjsbnCd9VMWDkgwwhG1cfGY_Rfhp9DtxdHZcdGNHCoYguTAPWmz5uzID1y7x0M1MIhVeebuwKLE/s640/4254.jpg)
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)