Rýžové palačinky



Palačinky nelze nemilovat. Ale lze je udělat trošku zdravěji. A pokud použijete v mém receptu bezlepkové ovesné vločky, pak budou vhodné i pro celiaky :-) 



Rýžové palačinky

(10 ks)

Palačinky
  • 2/3 hrnku rýžové mouky
  • 2/3 hrnku ovesné mouky
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • špetka soli
  • 2/3 hrnku kokosového mléka
  • 1 hrnek perlivé vody
  • kokosový olej na smažení


K podávání
  • rostlinný jogurt
  • granátové jablko
  • mochyně
  • kokosové plátky


Ve velké míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kokosovým cukrem, špetkou soli. Přilijeme kokosové mléko, perlivou vodu a prošleháme.

Necháme odpočinout zhruba 15 minut a poté smažíme na kokosovém oleji.

Podávat můžete s čímkoliv. Já tentokrát zvolila jogurt, kokosové plátky a exotické ovoce. 





2 komentářů:

  1. Recept vypadá skvěle! Můžu se prosím jen zeptat proč ta perlivá voda? Jaké má v tomto receptu výhody oproti normální vodě? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že funguje jako kypřidlo, někde jsem to četla, ale Luci určitě odpoví lépe :) Ivetka

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)