To, že se dá z cizrnové vody udělat plnohodnotná veganská náhražka bílkového sněhu, není až taková novinka. Schválně jsem listovala ve starých receptech a přijde mi neuvěřitelné, jak ten čas letí. Jsou to už tři roky, když jsem zkoušela tyto veganské pusinky, právě z cizrnové vody.
Plechovky se snažím moc nekupovat, jednak nechci tvořit zbytečně odpad a finančně vychází také dráž než klasické luštěniny v suché podobě. Jedinou výjimkou, kterou sem ochotna udělat, jsou právě tyto recepty, kdy potřebuji vodu na sníh. A tak musela padnout další plechovka kvůli této boží čokoládové pěně...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGrydrwxmkXKjqdHeiKlXnT0CJP7sOvX_M5BCXZJs4iZTVCj1D33UuhaFEDV-J1d5uILJTiL1jPOF0MVP4JRna1XErCQ119_fCEmUVeX2zh-wZdRsWvRWjZ-C01v9pW4WWugVg2MQ6oaY/s320/4292.jpg)
(2 porce)
Čokoládová pěna
- voda z 1 plechovky cizrny
- 100 g hořké čokolády
- 2 lžíce kokosového sirupu
- špetka vanilkového prášku
Na ozdobení
- např. semínka granátového jablka
- kakaové boby
Plechovku s cizrnou přes cedník slejeme a pro tento recept využijeme pouze vodu. Cizrnu si nechte např. na hummus.
Cizrnovou vodu vyšleháme v tuhý sníh, stejně jak šleháte bílky. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Odstavíme z plotny a dosladíme kokosovým sirupem a dochutíme vanilkovým práškem.
Poté opatrně po částech budeme přimíchávat sníh k čokoládě do jeho spotřebování.
Pěnu přendáme do vhodných sklenic, necháme zchládnou na pokojovou teplotu. Až poté dáme chladit do lednice.
Před podáváním ozdobíme, čím Vás jen napadne. Já ji podávala s granátovým jablkem a kakaovými boby.
A jak to chutná? Opravdu tam ta cizrna vůbec není cítit?
OdpovědětVymazat