Čokoládová pěna



To, že se dá z cizrnové vody udělat plnohodnotná veganská náhražka bílkového sněhu, není až taková novinka. Schválně jsem listovala ve starých receptech a přijde mi neuvěřitelné, jak ten čas letí. Jsou to už tři roky, když jsem zkoušela tyto veganské pusinky, právě z cizrnové vody. 

Plechovky se snažím moc nekupovat, jednak nechci tvořit zbytečně odpad a finančně vychází také dráž než klasické luštěniny v suché podobě. Jedinou výjimkou, kterou sem ochotna udělat, jsou právě tyto recepty, kdy potřebuji vodu na sníh. A tak musela padnout další plechovka kvůli této boží čokoládové pěně...




Čokoládová pěna

(2 porce)

Čokoládová pěna
  • voda z 1 plechovky cizrny
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce kokosového sirupu
  • špetka vanilkového prášku


Na ozdobení
  • např. semínka granátového jablka 
  • kakaové boby




Plechovku s cizrnou přes cedník slejeme a pro tento recept využijeme pouze vodu. Cizrnu si nechte např. na hummus. 

Cizrnovou vodu vyšleháme v tuhý sníh, stejně jak šleháte bílky. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Odstavíme z plotny a dosladíme kokosovým sirupem a dochutíme vanilkovým práškem.

Poté opatrně po částech budeme přimíchávat sníh k čokoládě do jeho spotřebování. 

Pěnu přendáme do vhodných sklenic, necháme zchládnou na pokojovou teplotu. Až poté dáme chladit do lednice. 

Před podáváním ozdobíme, čím Vás jen napadne. Já ji podávala s granátovým jablkem a kakaovými boby.






1 komentářů:

  1. A jak to chutná? Opravdu tam ta cizrna vůbec není cítit?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)