(2 porce)
Dýňové krémové těstoviny
- 1/2 máslové dýně
- 1 lžíce kokosového oleje
- sůl, pepř
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce tahini
- 1 hrnek vody z těstovin
- cca 120 g těstovin (např. bucatini)
Kokosová slanina
- 1 hrnek kokosových plátků
- 1 lžíce miso pasty
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžičky uzené papriky
- špetka uzených chilli vloček či dle chuti
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Rozložíme po plechu, pokapeme rozehřátým kokosovým olejem, dochutíme solí, pepřem a dáme péct zhruba na 30 minut.
Mezitím na kapce oleje orestujeme cibuli dozlatova a uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Nezapomeneme uschovat hrnek vody na omáčku. Upečenou dýni rozmixujeme s cibulí, česnekem, lahůdkovým droždím, tahini pastou a vodou. Dochutíme solí, pepřem a smícháme s uvařenými těstovinami.
Na kokosovou slaninu prošleháme miso pastu s javorovým sirupem, sójovou omáčkou, rozehřátým kokosovým olejem, uzenou paprikou a uzenými chilli vločkami. Kokosové plátky ochutíme touto směsí. Troubu zmírníme na 100 stupňů a kokosové plátky dáme péct/sušit. Pravidelně kontrolujeme, aby se plátky nespálily.
Těstoviny posypeme kokosovou "slaninou" a ihned podáváme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)