Dýňové krémové těstoviny s kokosovou "slaninou"

Dýňové krémové těstoviny s kokosovou "slaninou"

(2 porce)

Dýňové krémové těstoviny

  • 1/2 máslové dýně
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • sůl, pepř
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce tahini
  • 1 hrnek vody z těstovin
  • cca 120 g těstovin (např. bucatini)

Kokosová slanina

  • 1 hrnek kokosových plátků
  • 1 lžíce miso pasty
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky uzené papriky
  • špetka uzených chilli vloček či dle chuti



Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Rozložíme po plechu, pokapeme rozehřátým kokosovým olejem,  dochutíme solí, pepřem a dáme péct zhruba na 30 minut. 

Mezitím na kapce oleje orestujeme cibuli dozlatova a uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Nezapomeneme uschovat hrnek vody na omáčku. Upečenou dýni rozmixujeme s cibulí, česnekem, lahůdkovým droždím, tahini pastou a vodou. Dochutíme solí, pepřem a smícháme s uvařenými těstovinami.

Na kokosovou slaninu prošleháme miso pastu s javorovým sirupem, sójovou omáčkou, rozehřátým kokosovým olejem, uzenou paprikou a uzenými chilli vločkami. Kokosové plátky ochutíme touto směsí. Troubu zmírníme na 100 stupňů a kokosové plátky dáme péct/sušit. Pravidelně kontrolujeme, aby se plátky nespálily. 

Těstoviny posypeme kokosovou "slaninou" a ihned podáváme. 







0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)