Tapiokový pudink máme doma hrozně rádi, proto pořád vymýšlím nejrůznější obměny, aby nás jen tak neomrzel, protože je fakt úžasný a byla by to velká škoda. Tak by se dalo popsat pozadí vzniku této exotické verze. Protože jsem teď ve všech obchodech narážela na slušná manga, doslova si o to říkala. Ale musím přiznat, že se snad ještě víc těším na pudink s jahodami, už aby tu byla sezóna....
Kokosový tapiokový pudink s mangem

(2 porce)
Pudink
- 1/3 hrnku tapiokových perel
- 2 hrnky kokosového mléka
- 2 lžíce javorového sirupu či více
- 1 lžíce kokosového oleje
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
Na dokončení
- 1 zralé mango
- kokosové plátky
Přes noc si namočíme tapiokové perly v hrnku mléka. Poté je vložíme do kastrůlku, přilijeme zbytek mléka, přidáme javorový sirup, kokosový olej, vanilkový prášek, špetku soli. Přivedeme k varu a na mírném plameni za občasného míchání vaříme do změknutí.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)