Kokosový tapiokový pudink s mangem




Tapiokový pudink máme doma hrozně rádi, proto pořád vymýšlím nejrůznější obměny, aby nás jen tak neomrzel, protože je fakt úžasný a byla by to velká škoda. Tak by se dalo popsat pozadí vzniku této exotické verze. Protože jsem teď ve všech obchodech narážela na slušná manga, doslova si o to říkala. Ale musím přiznat, že se snad ještě víc těším na pudink s jahodami, už aby tu byla sezóna....




Kokosový tapiokový pudink s mangem

(2 porce)

Pudink
  • 1/3 hrnku tapiokových perel
  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu či více
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli


Na dokončení
  • 1 zralé mango
  • kokosové plátky



Přes noc si namočíme tapiokové perly v hrnku mléka. Poté je vložíme do kastrůlku, přilijeme zbytek mléka, přidáme javorový sirup, kokosový olej, vanilkový prášek, špetku soli. Přivedeme k varu a na mírném plameni za občasného míchání vaříme do změknutí.

Uvařený a vychladlý tapiokový pudink, plníme střídavě s mangem do skleniček. Na závěr ozdobíme kokosovými plátky. Dáme chladit do lednice.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)