Pikantní ředkvičky s nakládaným tofu a rýžovými nudlemi
(2 porce)
Nakládané tofu
- 1 blok tofu natural
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
Ředkvičky
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek ředkviček
- 1 svazek jarní cibulky
- hrst arašídů
- 1 lžička koření pěti vůní
- 4 lžíce sójové omáčky
Na dokončení
- 150 g rýžových nudlí
- sezamová semínka
- jarní cibulka
Tofu nakrájíme menší kostky a naložíme do směsi sójové omáčky, arašídového oleje, česneku, kari koření, koření pěti vůní. Necháme marinovat.
Mezitím připravíme ředkvičky. Omyjeme je, zbavíme konců a nakrájíme na menší kousky. Na arašídovém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme ředkvičky, jarní cibulku a restujeme zhruba pět minut. Přidáme arašídy, koření pěti vůní, sójovou omáčku, ještě pár minut promícháme a odstavíme z plotny.
Uvaříme rýžové nudle dle návodu na obalu a zcedíme. Na talíře rozdělíme ředkvičky, nudle a tofu. Ozdobíme sezamovými semínky, jarní cibulkou a ihned podáváme.
skvely napad tento receptik,vdaka. Zrealizujem ASAP.
OdpovědětVymazatPerfektní recept, ředkvičky miluju. Jen teda já kupuju spíše uzené tofu, to natural tofu nám doma nějak nejede :)
OdpovědětVymazat