Pikantní ředkvičky s nakládaným tofu a rýžovými nudlemi




Pikantní ředkvičky s nakládaným tofu a rýžovými nudlemi

(2 porce)

Nakládané tofu
  • 1 blok tofu natural
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky koření pěti vůní

Ředkvičky
  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • hrst arašídů
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 4 lžíce sójové omáčky

Na dokončení
  • 150 g rýžových nudlí
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka  

Tofu nakrájíme menší kostky a naložíme do směsi sójové omáčky, arašídového oleje, česneku, kari koření, koření pěti vůní. Necháme marinovat. 

Mezitím připravíme ředkvičky. Omyjeme je, zbavíme konců a nakrájíme na menší kousky. Na arašídovém oleji krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme ředkvičky, jarní cibulku a restujeme zhruba pět minut. Přidáme arašídy, koření pěti vůní, sójovou omáčku, ještě pár minut promícháme a odstavíme z plotny. 

Uvaříme rýžové nudle dle návodu na obalu a zcedíme. Na talíře rozdělíme ředkvičky, nudle a tofu. Ozdobíme sezamovými semínky, jarní cibulkou a ihned podáváme. 







2 komentářů:

  1. skvely napad tento receptik,vdaka. Zrealizujem ASAP.

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní recept, ředkvičky miluju. Jen teda já kupuju spíše uzené tofu, to natural tofu nám doma nějak nejede :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)