Jak asi víte, pomalu na denní bázi připravuji obědy do krabičky. Proto se snažím pořád vymýšlet něco nového, co by se dalo znovu ohřát a bude to stále chutnat. Tato směs je pro tento účel jako stvořená. Kdo si ujíždí na kašičkách, může si ji klidně rozmixovat, ale my ji máme raději takto....
Batátovo-buráková směs s kadeřávkem
(2 porce)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- špetka kajenského pepře
- sůl
- 1 velká sladká brambora
- 2 hrnky vody
- 1/4 hrnku červené čočky
- 2 zralá rajčata
- 1 vrchovatá lžíce burákového másla
- 1 hrnek kadeřávku
- hrst arašídů
- černý sezam
Na lžíci kokosového oleje zpěníme cibuli, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek, minutu promícháme a vsypeme koření - zázvor, římský kmín, kurkumu, kajenský pepř a sůl. Velmi krátce promícháme a vsypeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou sladkou bramboru, červenou čočku a rajčata.
Přelijeme vodou, občas promícháme a necháme probublávat zhruba 30 minut do změknutí brambor.
Na závěr vmícháme burákové máslo a kadeřávek. Případně dochutíme a můžeme podávat. Ozdobíme arašídy, černým sezamem.
Vyborna krabickova zalezitost :) Jednoduche, rychle...kaderavek jsem doma nenasla, ale misto nej narazila na cerstvy koriandr, hmm, jedna basen. Diky moc za inspiraci Vaseho blogu, neustale zde nachazim neco noveho :)
OdpovědětVymazatpřesně tak, do krabičky ideální :-) s koriandrem musí být směs taky moc dobrá.
Vymazat