Batátovo-buráková směs s kadeřávkem



Jak asi víte, pomalu na denní bázi připravuji obědy do krabičky. Proto se snažím pořád vymýšlet něco nového, co by se dalo znovu ohřát a bude to stále chutnat. Tato směs je pro tento účel jako stvořená. Kdo si ujíždí na kašičkách, může si ji klidně rozmixovat, ale my ji máme raději takto....



Batátovo-buráková směs s kadeřávkem

(2 porce)


  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka kajenského pepře
  • sůl
  • 1 velká sladká brambora
  • 2 hrnky vody
  • 1/4 hrnku červené čočky
  • 2 zralá rajčata
  • 1 vrchovatá lžíce burákového másla
  • 1 hrnek kadeřávku
  • hrst arašídů
  • černý sezam

Na lžíci kokosového oleje zpěníme cibuli, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek, minutu promícháme a vsypeme koření - zázvor, římský kmín, kurkumu, kajenský pepř a sůl. Velmi krátce promícháme a vsypeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou sladkou bramboru, červenou čočku a rajčata. 

Přelijeme vodou, občas promícháme a necháme probublávat zhruba 30 minut do změknutí brambor. 

Na závěr vmícháme burákové máslo a kadeřávek. Případně dochutíme a můžeme podávat. Ozdobíme arašídy, černým sezamem. 






1 komentářů:

  1. Vyborna krabickova zalezitost :) Jednoduche, rychle...kaderavek jsem doma nenasla, ale misto nej narazila na cerstvy koriandr, hmm, jedna basen. Diky moc za inspiraci Vaseho blogu, neustale zde nachazim neco noveho :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)