Zelená směs s tempehem



Takové směsi zeleniny s tofu/tempehem/luštěninami jsou už takové naše stálice do práce. Přijdou mi jako nejvděčnější pokrm do krabičk. Jsou do hodiny hotové. Což neskutečně ocením, protože přes týden se mi fakt nechce po práci ještě vystávat u plotny, navíc když je venku tak hezky. Taky to tak máte? 


Zelená směs s tempehem

(2 porce)

Zelená směs s tempehem

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce zelené kari pasty
  • 1/2 hlavy brokolice
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 200 g zelených fazolek
  • 200 g hrášku
hrst kadeřávku

Na dokončení

  • jasmínová rýže
  • hrst kešu ořechů

Kokosový olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor a kari pastu. Pár minut prohřejeme a přidáme růžičky brokolice, zalijeme kokosovým mlékem a necháme probublávat. Po zhruba 10 minutách přidáme na kostičky nakrájený tempeh, zelené fazolky, hrášek a kadeřávek a necháme probublávat dalších 10 minut.

Mezitím si uvaříme rýži. Směs odstavíme z plotny, případně dochutíme solí. Kdo má rád pálivé, může přidat sambal oelek.

Směs rozdělíme na talíře, doplníme rýží, posypeme kešu ořechy a podáváme.




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)