Čokoládové cookies s burákovým máslem
(9 ks)

- 130 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- 45 g pomletých mandlí
- 45 g pohankové mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 90 g vody z cizrny
- 40 g kokosového cukru
- burákové máslo
- sůl
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Pokud nemáme předem, pomeleme mandle na moučku.
Vodu z cizrny vyšleháme v tuhý sníh. Opatrně vmícháme kokosový cukr. A začneme postupně přilévat čokoládu. Prošleháme a přidáme pomleté mandle, pohankovou mouku, prášek do pečiva.
Pomocí lžíce klademe kopečky těsta na plech, Vytvarujeme ve vyšší kolečka, potřeme trochou burákového másla, můžeme posypat solí a dáme péct na 10 minut.
Ty vypadají božsky! Myslíš, že by se daly skladovat třeba měsíc? Napadlo mě je udělat jako vánoční cukroví :).
OdpovědětSmazatBohužel nemám vyzkoušeno, ale určitě pár týdnů vydrží, když budou skladovány v chladnu.
SmazatDěkuji za odpověď :).
Smazatod toho tu jsem :-)
SmazatProsím,co se rozumí vodou z cizrny? Sušenky vypadají božsky:)
OdpovědětSmazatKdyž koupíte už uvařenou cizrnu v plechovce či sklenici, tak tu použijte :-)
Smazata jde si ji vyrobit i scezením vody z doma vařené cizrny? děkuji
Smazatjednou jsem zkoušela a nebylo to úplně ono.
Smazat