Čokoládové cookies s burákovým máslem





Čokoládové cookies s burákovým máslem

(9 ks)


  • 130 g hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 45 g pomletých mandlí
  • 45 g pohankové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 90 g vody z cizrny
  • 40 g kokosového cukru
  • burákové máslo
  • sůl






Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Pokud nemáme předem, pomeleme mandle na moučku. 

Vodu z cizrny vyšleháme v tuhý sníh. Opatrně vmícháme kokosový cukr. A začneme postupně přilévat čokoládu. Prošleháme a přidáme pomleté mandle, pohankovou mouku, prášek do pečiva. 

Pomocí lžíce klademe kopečky těsta na plech, Vytvarujeme ve vyšší kolečka, potřeme trochou burákového másla, můžeme posypat solí a dáme péct na 10 minut.




8 komentářů:

  1. Ty vypadají božsky! Myslíš, že by se daly skladovat třeba měsíc? Napadlo mě je udělat jako vánoční cukroví :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel nemám vyzkoušeno, ale určitě pár týdnů vydrží, když budou skladovány v chladnu.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď :).

      Vymazat
  2. Prosím,co se rozumí vodou z cizrny? Sušenky vypadají božsky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když koupíte už uvařenou cizrnu v plechovce či sklenici, tak tu použijte :-)

      Vymazat
    2. a jde si ji vyrobit i scezením vody z doma vařené cizrny? děkuji

      Vymazat
    3. jednou jsem zkoušela a nebylo to úplně ono.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)