Kokosová panna cotta s rybízovým želé



Není občas špatné, dát si nějaké ultimátum. Tak se mi konečně podařilo po sto letech připravit něco sladkého. Protože jak už jsem psala minule, poslední dobou to flákám. Samozřejmě to není nic špatného, naopak, ale věřím, že spousta z Vás sem chodí právě pro inspiraci na něco sladkého a zároveň "zdravého"...




Kokosová panna cotta s rybízovým želé

(4 porce)

Panna cotta

  • 400 ml kokosového mléka
  • 50 g kokosového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 1/2 balíčku prášku agar

Rybízové želé

  • 500 g bílého rybízu
  • cca 100 ml vody
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička prášku agar



Kokosové mléko přelijeme do rendlíku a dáme zahřívat spolu s kokosovým cukrem a vanilkovým práškem. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny, vmícháme prášek agar a pořádně rozmícháme, aby se neudělaly hrudky. Dáme dále ohřívat, jakmile začne opět vařit, odstavíme z plotny. 

Ihned přelijeme do nádob, necháme zchládnout na denní teplotu. Mezitím si připravíme rybízové želé. Rybíz přebereme, důkladně propláchneme, abychom jej zbavili všech nečistot a rozvaříme s trochou vody a cukru. Na závěr vmícháme agar. Rybíz klademe na panna cottu.

Nakonec dáme skleničky chladit do lednice a necháme ideálně přes noc odpočívat, aby hmota řádně ztuhla.



1 komentářů:

  1. Ahoj, můžu se zeptat, kde kupuješ kokosový cukr? Moje spotřeba v posledních měsících je nusketečná a tudíž je to celkem zásah pro peněženku :) Napiš jen kolik a za kolik (dává to smysl?!) :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)