Květák se satay omáčkou



Když kouknu na poslední recepty, vidím jen všechna jídla do krabiček. Skoro to až vypadá, že jsem přestala jíst sladké. A když se nad tím zamyslím, tak vlastně ano. Dříve nebylo ráno, kdy bych neměla něco domácího pečeného. A teď je to spousta ovoce, smoothie, smoothie bowl, případně pečivo s oříškovým máslem, banánem či avokádem. Na jednu stranu je to super, na druhou bych chtěla, aby byl blog co nejzajímavější, aby tu našel inspiraci každý. Proto se snad příště mrknem na něco sladkého :-)



Květák se satay omáčkou

(3 - 4 porce)

Květák se satay omáčkou

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 květák
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce tamari omáčky
  • 3 lžíce burákového másla

Na dokončení
  • uvařené jáhly 
  • jarní cibulka
  • černý, bílý sezam


Kokosový olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět jarní cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a mícháme zhruba minutu. Následně přidáme kari pastu, necháme rozvonět a vsypeme růžičky květáku. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme probublávat zhruba 20 minut.

Dochutíme tamari omáčkou, burákovým máslem. Máslo necháme rozpustit a odstavíme z plotny. 

Podáváme s libovolnou přílohou. Já použila jáhly, ozdobíme jarní cibulkou, případně koriandrem, kokosovými chipsy, sezamovými semínky atd. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)