Čokoládový koláč s hruškami



Nadbytek hrušek si žádal o jejich zpracování. Neměla jsem chuť na žádnou velkou exotiku, nic slaného, žádný salát, smoothie, ... prostě nějaký "klasický" koláč. Navíc mi přijde že se hrušky krásně párují s hořkou čokoládou, a tak v podstatě vznikl tento recept :-)



Čokoládový koláč s hruškami

(Dortová forma 20 cm - 22 cm)


  • 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1/3 raw kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 hrušky
  • 50 g hořké čokolády



Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse smícháme mouku s kakaovým práškem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, skořicí. 

V jiné míse prošleháme javorový sirup s vodou, olivovým olejem a jablečným octem. Tuto tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní těsto. 

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme 1/2 těsta, posypeme 1 nakrájenou hruškou, přelijeme zbytkem těsta. Druhou hrušku si nakrájíme na plátky a poklademe jí povrch koláče. Posypeme hoblinkami čokolády a dáme péct zhruba na 45 minut. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)