Tohle je zase jeden z receptů jako stvořených do práce do krabičky. A hádejte, jak mi posloužil? :-) Vznikl vlastně tak, že jsem se začala zbavovat zásob surovin, které se mi povalují doma až příliš dlouho. Nejčastěji jsou to nejrůznější přílohy jako tahle divoká (indiánská) rýže...
Salát z divoké rýže, batátů, kadeřávku a tofu
(cca 3 porce)
Pečené batáty
- 1 střední sladká brambora
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Křupavé tofu
- 1 balíček uzeného tofu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička srirachy
- 1 lžička kokosového sirupu
- 2 lžíce vody
Zálivka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- 1 lžíce kokosového sirupu
- sůl, pepř
Na dokončení
- 1 hrnek divoké rýže
- miska kadeřávku
- 1 menší červené jablko
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Rozložíme je na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Na tofu si prvně připravíme marinádu. Prošleháme sezamový olej se sójovou omáčkou, srirachou, kokosovým sirupem a vodou. Tofu nakrájíme na malé kostky, rozložíme na plech k batátům a překapeme marinádou. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.
Mezitím si připravíme zálivku. Prošleháme olivový olej s balzamikem, Dijonskou hořčicí, kokosovým sirupem. Dochutíme solí a pepřem. Jablko nakrájíme na malé kostky.
Ve velké míse smícháme rýži s upečenými batáty, tofu, omytým kadeřávkem a jablkem. Na závěr přelijeme zálivkou, důkladně promícháme a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)