Salát z divoké rýže, batátů, kadeřávku a tofu



Tohle je zase jeden z receptů jako stvořených do práce do krabičky. A hádejte, jak mi posloužil? :-) Vznikl vlastně tak, že jsem se začala zbavovat zásob surovin, které se mi povalují doma až příliš dlouho. Nejčastěji jsou to nejrůznější přílohy jako tahle divoká (indiánská) rýže...



Salát z divoké rýže, batátů, kadeřávku a tofu

(cca 3 porce)

Pečené batáty
  • 1 střední sladká brambora
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Křupavé tofu
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička srirachy
  • 1 lžička kokosového sirupu
  • 2 lžíce vody

Zálivka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 1 lžíce kokosového sirupu
  • sůl, pepř

Na dokončení
  • 1 hrnek divoké rýže
  • miska kadeřávku
  • 1 menší červené jablko

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rýži uvaříme dle návodu na obalu. 

Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Rozložíme je na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. 

Na tofu si prvně připravíme marinádu. Prošleháme sezamový olej se sójovou omáčkou, srirachou, kokosovým sirupem a vodou. Tofu nakrájíme na malé kostky, rozložíme na plech k batátům  a překapeme marinádou. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. 

Mezitím si připravíme zálivku. Prošleháme olivový olej s balzamikem, Dijonskou hořčicí, kokosovým sirupem. Dochutíme solí a pepřem. Jablko nakrájíme na malé kostky.

Ve velké míse smícháme rýži s upečenými batáty, tofu, omytým kadeřávkem  a jablkem. Na závěr přelijeme zálivkou, důkladně promícháme a můžeme podávat.



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)