Už jsem se bohužel musela smířit s tím, že léto je nenávratně pryč. Ale myslím, že je třeba hledat na všem to pozitivní. A co na podzimu miluji, jsou dýně, hrušky, jablka, hříbky.... a právě na ty se tentokrát zaměřím :-) Minulý víkend jsme na chvíli vběhly do lesa a opravdu rostou, což znamenalo, že je bylo třeba co nejdříve zpracovat. Nechtěla jsem nic typicky českého, tak jsem je zkusila spojit se soba nudlemi a výsledek nezklamal...
Soba nudle se zelím a hříbky
(2 porce)
- cca 130 g soba nudlí
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 hrnky hříbků (pokud nemáte, stačí žampiony)
- 1 hrnek fialového zelí
- sůl, pepř
Omáčka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kokosového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- šťáva z 1/2 limety
- 1 stroužek česneku
Na dokončení
- jarní cibulka
- sezam
- koriandr/petrželka
Soba nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté je zcedíme, propláchneme studenou vodou a ještě ponoříme do velké mísy plné vody a důkladně promneme v rukou, aby se nám neslepily. Vodu zcedíme a nudle pokapeme trochou sezamového oleje.
Na lžíci sezamového oleje restujeme nadrobno nakrájené hříbky. Zhruba po 10 minutách přidáme na proužky nakrájené zelí a dále restujeme. Mezitím připravíme omáčku. Prošleháme kari pastu se zázvorem, sójovou omáčkou, kokosovým sirupem, rýžovým octem, šťávou z limety a česnekem.
K hříbkům a zelí vsypeme soba nudle, zalijeme omáčkou a ještě pár minut prohřejeme.
Rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou jarní cibulkou, sezamem, petrželkou či koriandrem, pokud Vám nevadí, a podáváme.
Soba nudle jsou pro mě novinkou :)
OdpovědětVymazatFIT MADDIE