To je tak, když Vám zbydou jáhly z úplně jiného receptu a Vy nevíte, co byste vymysleli, abyste se jich nějak zbavili. Ve finále to chutná mnohem líp než kdejaký sofistikovaný recept, na který jste sázeli... Podle mě je tohle naprosto dokonalý receptu do práce do krabičky... otestováno :-)
Jáhly s krémovou kokosovou cizrnou
(cca 4 porce)
Krémová kokosová cizrna
- 1 plechovka cizrny (cca 130 g cizrny v suchém stavu)
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce tamari omáčky
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičky kokosového cukru
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
Na dokončení
- cca 300 g jáhel v suchém stavu
- 1 lžíce kokosového oleje
- bok choy
- 2 lžíce sójové omáčky
- hrst čerstvého koriandru
Cizrnu si propláchneme a naložíme ji do směsi z kokosového oleje, tamari omáčky, rýžového octa, římského kmínu, červené papriky, česneku, kokosového cukru, kokosového mléka, soli a pepře.
Mezitím si připravíme jáhly dle návodu na obalu. Bok choy opláchneme a krátce restujeme na kokosovém oleji. Dochutíme pouze sójovou omáčkou.
Cizrnu krátce provaříme v připravené marinádě, stačí 10 - 15 minut a odstavíme z plotny.
Na talíře rozdělíme cizrnu, jáhly i bok choy, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)