Vegan bůrůvkový cheesecake ve skleničkách



Asi Vám budu připadat jako blázen, ale focení tohoto receptu jsem si děsně užila. Fotil se prostě sám. Jsou zkrátka jídla, která jsou fotogenická, nevyžadují dlouhou přípravu a je to raz dva hotové. No a pak jsou jídla, na kterých se pořádně natrápím, měním pozadí, nádobí, různé dekorace a s výsledkem nakonec stejně spokojená nejsem. A upřímně mě to kolikrát mrzí, protože jinak je ten pokrm neskutečně dobrý po chuťové stránce, ale hrozně těžko se mi píše a publikuje recept, který mi neladí po designové stránce... tak jsem si vylila srdíčko a teď k receptu...



Vegan borůvkový cheesecake ve skleničkách

(4 porce)

Cheesecake
  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 3/4 hrnku kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového sirupu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • špetka vanilkového prášku

Borůvkový kompot
  •  hrnky borůvek
  •  1 lžíce kokosového sirupu

Na ozdobení
  • čerstvé borůvky
  • jedlé květy


    Kešu ořechy přes noc namočíme (případně alespoň za 4 hodiny. 

    Poté je propláchneme a rozmixujeme s kokosovým mlékem, kokosovým sirupem, citrónovou šťávou, vanilkovým práškem v hladký krém. 

    Mezitím si krátce povaříme borůvky, odstavíme z plotny a dosladíme kokosovým sirupem.

    Skleničky střídavě plníme kešu směsí a borůvkovým kompotem do spotřebování. Dáme tuhnout do lednice.

    Před podáváním ozdobíme např. čerstvými borůvkami, jedlými květy atd. 




    3 komentářů:

    1. Ale prosím Tě, máš to vždycky krásné. Líbí se mi všechny fotky, nemusíš mít strach.

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. děkuji, ale divila by ses, kolik receptů zůstalo nezveřejněných jen kvůli fotkám :-)

        Vymazat

    Děkuji za komentář :-)