Kari pohanka s kadeřávkem



Abych byla upřímná, samotnou mě překvapilo, jak chutná může pohanka být. Úplně chápu, že někomu vadí ta její typická "pachuť", působí na něj až příliš zdravě atd., ale u tohoto receptu opravdu věřím, že takto upravená musí zachutnat snad každému...



Kari pohanka s kadeřávkem

(2 porce)

Kari pohanka
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 3/4 hrnku pohanky kroupy
  • hrst nesolených arašídů
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička srirachy
  • 2 hrnky vody
  • hrst kadeřávku
  • sůl

Kadeřávek
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • miska kadeřávku
  • sůl, pepř

Na kokosovém oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, krátce promícháme a vsypeme pohanku a arašídy. Dochutíme koriandrem, kurkumou, římským kmínem, uzenou paprikou a zalijeme kokosovým mlékem. Zmírníme plamen a občas promícháme, aby se pohanka nepřipalovala. 

Dochutíme sójovou omáčkou, srirachou a podlijeme vodou (množství dle potřeby). Vaříme do změknutí pohanky a na závěr vmícháme omytý kadeřávek. Případně dochutíme solí. 

Jako přílohu si připravíme kadeřávek. Na kokosovém oleji krátce zpěníme česnek, přidáme omytý kadeřávek. Zhruba pět minut restujeme, odstavíme z plotny a dochutíme solí, pepřem. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)