Abych byla upřímná, samotnou mě překvapilo, jak chutná může pohanka být. Úplně chápu, že někomu vadí ta její typická "pachuť", působí na něj až příliš zdravě atd., ale u tohoto receptu opravdu věřím, že takto upravená musí zachutnat snad každému...
Kari pohanka s kadeřávkem
(2 porce)
Kari pohanka
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 3/4 hrnku pohanky kroupy
- hrst nesolených arašídů
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička srirachy
- 2 hrnky vody
- hrst kadeřávku
- sůl
Kadeřávek
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 stroužek česneku
- miska kadeřávku
- sůl, pepř
Na kokosovém oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, krátce promícháme a vsypeme pohanku a arašídy. Dochutíme koriandrem, kurkumou, římským kmínem, uzenou paprikou a zalijeme kokosovým mlékem. Zmírníme plamen a občas promícháme, aby se pohanka nepřipalovala.
Dochutíme sójovou omáčkou, srirachou a podlijeme vodou (množství dle potřeby). Vaříme do změknutí pohanky a na závěr vmícháme omytý kadeřávek. Případně dochutíme solí.
Jako přílohu si připravíme kadeřávek. Na kokosovém oleji krátce zpěníme česnek, přidáme omytý kadeřávek. Zhruba pět minut restujeme, odstavíme z plotny a dochutíme solí, pepřem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)