Plněná rajčata



Ještě než se vrhnu na podzimní recepty s dýní, jablky atd., a že se těším jak malá holka, nemohla jsem si odpustit vyzkoušet plněná rajčata, která jsem snad nikdy nejedla. Nejde o žádný zbrusu nový recept. Googlila jsem si všemožné varianty, čím by se asi tak mohly plnit a ve směs byly velmi podobné. Základem je rýže s bylinkami, rozinkami atd. Nakonec jsem si je upravila k obrazu svému a neskromně musím říct, že byly úžasná. I samotná náplň, která přebývala, zmizela rychlostí blesku...



Plněná rajčata

(6 ks, cca 2 porce)


  • 6 velkých rajčat

Náplň
  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1/4 hrnku čerstvé petrželky
  • 1/4 hrnku kaparů
  • 1/4 hrnku mandlí
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl, pepř

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rýži uvaříme dle návodu na obalu. 

Rajčata omyjeme a odřízneme jim "hlavičky". Opatrně vydlabeme dužinu, kterou si ponecháme na náplň. Rajčata lehce osolíme a opepříme. 

Na olivovém oleji restujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme ji k uvařené rýži. Přidáme nasekanou petrželku, dužinu z rajčat, kapary, mandle, rozinky. Dochutíme česnekem, lahůdkovým droždím, solí a pepřem. Důkladně promícháme. 

Připravená rajčata plníme rýžovou směsí a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 40 minut. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)