Ještě než se vrhnu na podzimní recepty s dýní, jablky atd., a že se těším jak malá holka, nemohla jsem si odpustit vyzkoušet plněná rajčata, která jsem snad nikdy nejedla. Nejde o žádný zbrusu nový recept. Googlila jsem si všemožné varianty, čím by se asi tak mohly plnit a ve směs byly velmi podobné. Základem je rýže s bylinkami, rozinkami atd. Nakonec jsem si je upravila k obrazu svému a neskromně musím říct, že byly úžasná. I samotná náplň, která přebývala, zmizela rychlostí blesku...
Plněná rajčata
(6 ks, cca 2 porce)
- 6 velkých rajčat
Náplň
- 200 g kulatozrnné rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1/4 hrnku čerstvé petrželky
- 1/4 hrnku kaparů
- 1/4 hrnku mandlí
- 1/4 hrnku rozinek
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- sůl, pepř
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
Rajčata omyjeme a odřízneme jim "hlavičky". Opatrně vydlabeme dužinu, kterou si ponecháme na náplň. Rajčata lehce osolíme a opepříme.
Na olivovém oleji restujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme ji k uvařené rýži. Přidáme nasekanou petrželku, dužinu z rajčat, kapary, mandle, rozinky. Dochutíme česnekem, lahůdkovým droždím, solí a pepřem. Důkladně promícháme.
Připravená rajčata plníme rýžovou směsí a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 40 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)