Podzimní vrstvené skleničky



Úroda padaných jablek ze zahrady si doslova říkala o jejich rychlé zpracování. A když není času nazbyt a "náhodou" máte po ruce nepovedené sušenky, které jinak vždy klapnou, vyleze z toho toto...



Podzimní vrstvené skleničky

(4 porce)

Jablečný kompot
  • 3 červená jablka
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžička skořice
  • hrst nesířených rozinek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • trocha vody na podlití


Na dokončení


Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do rendlíku, dochutíme vanilkovým práškem, skořicí, přisypeme rozinky. Osladíme javorovým sirupem a rozvaříme. Trvá to zhruba 15 minut. Případně průběžně podléváme vodou, záleží, kolik jablka obsahují vody. Necháme je vychladnout na pokojovou teplotu

Poté plníme sklenice jablečným kompotem, jogurtem a na závěr posypeme rozdrobenými sušenkami. Ozdobíme plátky jablek. Dáme chladit do lednice ideálně přes noc.



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)