Úroda padaných jablek ze zahrady si doslova říkala o jejich rychlé zpracování. A když není času nazbyt a "náhodou" máte po ruce nepovedené sušenky, které jinak vždy klapnou, vyleze z toho toto...

(4 porce)
Jablečný kompot
- 3 červená jablka
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžička skořice
- hrst nesířených rozinek
- 1 lžíce javorového sirupu
- trocha vody na podlití
Na dokončení
- 500 g rostlinného jogurtu
- cca 2 domácí sušenky
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do rendlíku, dochutíme vanilkovým práškem, skořicí, přisypeme rozinky. Osladíme javorovým sirupem a rozvaříme. Trvá to zhruba 15 minut. Případně průběžně podléváme vodou, záleží, kolik jablka obsahují vody. Necháme je vychladnout na pokojovou teplotu
Poté plníme sklenice jablečným kompotem, jogurtem a na závěr posypeme rozdrobenými sušenkami. Ozdobíme plátky jablek. Dáme chladit do lednice ideálně přes noc.
Mňáááám se mi chce křičet:-)
OdpovědětVymazatSkvělá svačinka i do školy.
Díky, Luci.
Bohunka