Jak se postupně ochlazuje, mění se i naše menu doma. K večeři mě nejčastěji potěší horký zeleninový krém a k obědu třeba toto chilli, které krásně prohřeje i zasytí...
Pohankové chilli
(3 - 4 porce)
Pohankové chilli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 červená papriky
- 1 mrkev
- 3/4 hrnku pohanky (kroupy)
- cca 500 ml vody
- 1 plechovka rajčat
- 2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička chilli
- 1 lžička oregana
- sůl, pepř
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 plechovka červených fazolí
- lahůdkové droždí na dochucení

K servírování
- rostlinný jogurt
- avokádo
- limeta
Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme česnek, promícháme minutu a zasypeme nadrobno nakrájeným celerem, mrkví i červenou paprikou. Budeme pár minut restovat a přidáme pohanku, zalijeme vodou, rajčaty, dochutíme římským kmínem, uzenou paprikou, chilli, oreganem, solí, pepřem, javorovým sirupem a necháme probublávat do změknutí pohanky, cca 25 minut. Na závěr vsypeme propláchnuté fazole, necháme prohřát dalších 5 minut, dochutíme lahůdkovým droždím a odstavíme z plotny
Podáváme např. s rostlinným jogurtem, limetou a avokádem.
Hm, to vypadá úžasně. Pohanku můžu, tuto kombinaci neznám.
OdpovědětVymazatDíky za další skvělý recept. Brzy vyzkouším.
Krásné dny.
Bohunka