Řekla jsem si, že tu dýni vezmu letos zodpovědně. Tz. otestovat ji ve spoustě nových receptů. Ve skutečnosti to bylo tak, že jsem do předchozího receptu potřebovala dýňové pyré a samozřejmě jsem ho udělala moc, takže nezbylo nic jiného, než spotřebovat zbytek... no a výsledek byl parádní, proto se Vám musel ukázat na blogu... :-)
Dýňový chlebíček s polevou z hořké čokolády a vlašskými ořechy
(1 forma na chlebíček)
Dýňový chlebíček
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1/4 hrnku ovesné mouky
- 1/4 hrnku mandlové mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky dýňového koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 přezrálý banán
- 1 hrnek dýňového pyré
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce javorového sirupu
- hrst vlašských ořechů

- cca 50 g hořké čokolády
- hrst vlašských ořechů
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mléko smícháme s jablečným octem a odložíme stranou.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s ovesnou a mandlovou. Případně pomeleme ovesné vločky a mandle na mouku. přidáme sodu, dýňové koření, kurkumu a důkladně promícháme.
V jiné menší misce rozmačkáme pomocí vidličky banán a prošleháme jej s dýňovým pyré s rozehřátým kokosovým olejem, javorovým sirupem a mlékem.
Tekutou směs opatrně vlijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr přidáme nalámané vlašské ořechy a ještě trochu promícháme.
Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a přelijeme do ní těsto. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 50 minut.
Vytáhneme z trouby, necháme cca 10 min odpočinout, a až poté vyjmeme z formy a dáme chladit na mřížku.
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu, polijeme jí chlebíček a ihned posypeme nalámanými vlašskými ořechy. Necháme ztuhnout a můžeme krájet.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)