Možná jdu s tímto receptem s cuketami, paprikami a rajčaty pozdě, ale my sklízeli poslední zbytky úrody právě teď. A kdyby nám doma to risotto tak nechutnalo, asi bych jej ani na blog nepřidávala, ale byla by věčná škoda nepodělit se o takovou dobrotu...
Risotto s pečenou zeleninou
Pečená zelenina
Risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1/2 plechovky krájených rajčat
- 500 ml zeleninového vývaru
- 5 sušených rajčat
- sůl, pepř
- lahůdkové droždí/parmazán
- hrst čerstvé bazalky
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Papriky zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka necháme vcelku, pouze je omyjeme. Zeleninu rozprostřeme na plech, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba 20 minut.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, vsypeme rýži a důkladně promícháme, aby se každé zrníčko obalilo olejem. Podlijeme balzamikovým octem a budeme míchat zhruba 5 minut. Poté přidáme krájená rajčata, část vývaru a budeme neustále míchat a podlévat vývarem, zhruba 15 minut. Přidáme nakrájená sušená rajčata, upečenou zeleninu, podlijeme vývarem a budeme míchat ještě dalších 10 minut. Odstavíme z plotny, dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím, bazalkou a můžeme podávat.
já znám jen klasické rizoto,ale tohle vypadá mnohem líp
OdpovědětVymazatTaké chutná mnohém líp. 😍
Vymazat