Risotto s pečenou zeleninou



Možná jdu s tímto receptem s cuketami, paprikami a rajčaty pozdě, ale my sklízeli poslední zbytky úrody právě teď. A kdyby nám doma to risotto tak nechutnalo, asi bych jej ani na blog nepřidávala, ale byla by věčná škoda nepodělit se o takovou dobrotu...



Risotto s pečenou zeleninou

Pečená zelenina
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá paprika
  • 1 cuketa
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Risotto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1/2 plechovky krájených rajčat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 5 sušených rajčat
  • sůl, pepř
  • lahůdkové droždí/parmazán
  • hrst čerstvé bazalky


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 

Papriky zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka necháme vcelku, pouze je omyjeme. Zeleninu rozprostřeme na plech, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba 20 minut.

Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, vsypeme rýži a důkladně promícháme, aby se každé zrníčko obalilo olejem. Podlijeme balzamikovým octem a budeme míchat zhruba 5 minut. Poté přidáme krájená rajčata, část vývaru a budeme neustále míchat a podlévat vývarem, zhruba 15 minut. Přidáme nakrájená sušená rajčata, upečenou zeleninu, podlijeme vývarem a budeme míchat ještě dalších 10 minut. Odstavíme z plotny, dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím, bazalkou a můžeme podávat.






1 komentářů:

  1. já znám jen klasické rizoto,ale tohle vypadá mnohem líp

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)