Rýžové nudle s krémovou hříbkovou omáčkou s kurkumou



Už jsme letos vletěli párkrát do lesa, a tak se nabízelo, jak naložit s ulovenými hříbky. Pokud na blog chodíte už nějaký čas, asi tušíte, že si zrovna nepotrpím na klasickou českou kuchyni, proto Vás ani nemůže překvapit tento recept na rýžové nudle, které se doslova koupou v bohaté hříbkové omáčce s kurkumou. Bohužel tento recept není vhodný do krabičky. Obětovala jsem se a ozkoušela na sobě, nudle v kombinaci s omáčkou ztuhnou a ohřát se Vám zkrátka nepodaří. Ale určitě budou fungovat, pokud připravíte omáčku a nudle zvlášť...



Rýžové nudle s krémovou hříbkovou omáčkou s kurkumou



(2 porce)


  • cca 150 g rýžových nudlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek směsi hříbků
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián
  • 2 a 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 2 lžíce mandlového másla
  • 2 lžíce lahůdkového droždí






    Na lžíci kokosového oleje orestujeme nadrobno nasekaný česnek, přidáme hříbky a za občasného míchání restujeme zhruba 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou, tymiánem, promícháme a podlijeme mandlovým mlékem. Budeme dále míchat zhruba 5 minut a přidáme mandlové máslo a lahůdkové droždí. Počkáme, až se máslo rozpustí a zapracuje do omáčky a vložíme do ní rýžové nudle. Budeme vařit, dokud nudle nezměknou a odstavíme z plotny. 

    Rozdělíme na talíře, ozdobíme tymiánem a ihned podáváme.

     

    0 komentářů:

    Okomentovat

    Děkuji za komentář :-)