Můžete si říkat, jak chcete, aby byla každé focení jiné, ale je to tak těžké používat k focení něco jiného, když si to prkénko tak moc zamilujete :-) A tak je tu zas v akci. Tentokrát posloužilo jako doplněk k této lilkové směsi, která je opravdu rychlovka, ale i takových ne/receptů je třeba...
Lilková směs s granátovým jablkem
Lilková směs
- 2 lžíce rýžového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 středně velké lilky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 rajčatový protlak
- 1 hrnek vody
- sůl
K podávání
- jasmínová rýže
- černý sezam
- jarní cibulka
- arašídy
Na oleji zpěníme pár minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a promícháme asi jen minutu a hned vsypeme na kostičky nakrájený lilek. Dochutíme sójovou omáčkou. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, zmírníme plamen a necháme probublávat do změknutí lilku. Případně dochutíme solí.
Mezitím si připravíme v rýžovaru jasmínovou rýži se sezamem. Směs podáváme s rýží, posypanou nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a arašídy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)