Regulérně jsem se zamilovala do toho porcelánového tácku, i když mi byla položena otázka, proč bych si kupovala něco porcelánového, x-krát dražšího, co má vypadat jako papírový tácek na buřty k táboráku? No, protože je to strašně originální a super nápad? :-) Prostě proč ne...
No ale místo buřtů jsem tácek uctila těmito sušenkami, protože receptů na sušenek není nikdy dost. Tyhle jsou extra křehké a čokoládové a jednoduše úžasné...
Mandlovo-žitné sušenky s čokoládou
(cca 16 ks)
- 120 g mandlového másla či jiného ořechového
- 60 g kokosového oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 130 g žitné mouky
- 60 g mandlí
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 100 g kvalitní hořké čokolády
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme silikonovou podložkou či pečícím papírem. Mandle rozmixujeme na moučku.
V míse prošleháme mandlové máslo s rozehřátým kokosovým olejem a rýžovým sirupem.
V jiné míse smícháme žitnou mouku s mandlovou moučkou, sodou, špetkou soli, vanilkového prášku. Tuto sypkou směs vmícháme k tekuté. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a zpracujeme v tužší těsto.
Pomocí lžičky či rukou tvarujeme menší bochánky, které rozložíme na plech a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 10 min.
Protože jsou sušenky velmi křehké, necháme je vychladnout na plechu, a až poté je přemístíme a mřížku.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)