Zima si žádá takové typy dezertů... plné čokolády, oříšků, kokosového krému... ty lehčí, ovocné si raději schovám na jaro/léto... a vychutnám si tuto "neřest"....
Ultra čokoládová bábovka s lískovými oříšky
Bábovka
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g moučky z lískových ořechů
- 60 g kakaového prášku
- 100 g kokosového cukru
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 400 ml rostlinného mléka
- 100 ml rýžového oleje
Čokoládovo-kokosová poleva
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- malá plechovka kokosového krému
Na dokončení
- nasekané lískové ořechy
- zrníčka granátového jablka
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Formu na pečení vymažeme a vysypeme moukou či vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku, lískovou moučku, kakaový prášek, kokosový cukr, vanilkový prášek, špetku soli, prášek do pečiva a jedlou sodu. K sypké směsi vlijeme mléko, olej a zpracujeme v tekutější těsto.
Vlijeme do formy a pečeme zhruba 30 minut. Necháme vychladnout na mřížce a mezitím si připravíme polevu
Kokosové mléko přivedeme k varu, odstavíme z plotny a přelijeme jím nasekanou čokoládu. Opatrně pomocí metličky budeme šlehat, až nám vznikne kompaktní hmota. Dáme ji chladit do mrazáku. Čas se těžko odhaduje, záleží, jaké máte kokosové mléko. Já chladila určitě 3 hodiny. Občas jsem polevu z mrazáku vytáhla, promíchala a dala opět chladit.
Bábovku potřeme polevou a ozdobíme nasekanými lískovými ořechy a zrníčky granátového jablka.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)