Čokoládové košíčky plněné čokoládovým burákovým máslem



Nejsem "valentýnová", ale záminku pro obdarovávání svých blízkých, si ráda najdu vždy. Takže pokud to má být na sv. Valentýna, proč ne :-) 

Sama si Valentýna většinou spojuji s čokoládou, proto jsem se pustila do těchto bleskových košíčků, které vyžadují minimum práce, ale myslím, že určitě udělají větší dojem jak nějaká koupená sladkost. Kdo to chce vzít opravdu hopem, může domácí burákové máslo ošidit kupovaným, do kterého stačí vmíchat trošku kakaového prášku...



Čokoládové košíčky plněné čokoládovým burákovým máslem

(8 ks - 100 g čokolády)


Náplň
  • arašídy
  • raw kakaový prášek


Čokoláda
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (já použila 85%)
  • 20 g kakaového másla


Na dokončení
  • himalájská sůl




Začneme přípravou burákového másla. Arašídy budeme mixovat v dostatečně výkonném mixéru, tak dlouho, dokud nedosáhneme krémovité konzistence. Na závěr vmícháme kakaový prášek a ještě krátce promixujeme. Poměr ingrediencí závisí čistě na Vaší chuti, proto neuvádím konkrétní gramáž, prostě ochutnávejte :-)

Poté ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou hořkou čokoládu s kakaovým máslem. 

A pomalu začneme plnit papírové košíčky. Polovinu čokoládové hmoty vlijeme do košíčků a dáme chladit do lednice, chce to cca 20 minut, aby ztuhla. Poté přijde na řadu vrstva burákového másla. Opět dáme tuhnout do lednice. Na závěr přelijeme druhou polovinou čokolády, posypeme krystalky soli a skladujeme v lednici. 










2 komentářů:

  1. Recept vypada super, jen se ze zacatku neupozornuje na to, ze cokolada by se (pravdepodobne) mela ohrivat po pulkach (?) ...nebot pocitam, ze kdyz ji udelam podle receptu celou, a do lednice budu davat kosicky po castech/vrstvach a cekat az to a to ztuhne, ztuhne mi i ta puvodne rozehrata cokolada na vrchni vrstvu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za připomínku. Abych byla upřímná, rozehřívala jsem ji současně, polovinu nechala na teplé plotně a neztuhla mi, takže jsem ji ani nemusela rozehřívat znovu.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)