Poslední dobou mám celkem náročné období, což obnáší i nedostatek času na vaření a pečení. A upřímně tím trpím. Ale nebudu si stěžovat, každý má možnost volby a zároveň věřím, že skoro vše má nějaké řešení. Třeba i taková blbost jako nedostatek času, proto se snažím připravovat pokrmy a sladkosti na více dnů. Naprosto dokonalé jsou k tomuto účelu tyhle tyčinky, které mi v lednici ležely snad dnů a každý den jsem si jen pár uzmula k snídani...
Čoko-ořechové tyčinky
(14 ks)
Tyčinky
- 100 g mandlí
- 30 g dýňových semínek
- 60 g slunečnicových semínek
- 25 g drcených lněných semínek
- 25 g burizonů
- 1/2 lžičky skořice
- špetka vanilkového prášku
- 75 ml javorového sirupu
Poleva
- 80 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- sůl
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mandle s dýňovými semínky, slunečnicovými semínky, lněnými semínky, burizony, skořicí a vanilkovým práškem. Vše promícháme a zalijeme javorovým sirupem a zpracujeme.
Hmotu přendáme do zapékací nádoby, důkladně zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 40 minut.
Upečené vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Tyčinky polijeme polevou, osolíme a dáme tuhnout do lednice.
Nakonec ostrým nožem nakrájíme na libovolné tvary a skladujeme v lednici.
Óóó, co mi to děláš, Lucie? Bych potřebovala zhubnout a tady taková luxusní dobrota. ALe velice zdravá a asi prudce jedlá.
OdpovědětVymazatNo, zítra vyzkouším. U tebe není nový recept riziko, naopak, skvělé, chutné, vynikající.
Díky díky díky.
Bohunka