Chlebíčky patří k mé asi nejoblíbenější formě sladkostí. A důvod? Co Vám budu povídat, je to prostě rychlovka. Smícháte sypké ingredience, tekuté, vše dohromady a hotovo. To je jedna výhoda, ale hrozně mě baví, že máte i spoustu dalších způsobů, jak je konzumovat... jen tak, namazané oříškovým máslem, marmeládou, posypané kokosem, ovocem, dalšími oříšky, semínky.... opečené, ve formě french toastu... fantazií se meze nekladou :-)
Extra kokosový chlebíček
(1 chlebíčková forma)
- 340 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- špetka muškátového oříšku
- 400 ml kokosového mléka
- 60 g kokosového oleje
- 60 ml javorového sirupu
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s kokosem, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, vanilkovým práškem a muškátovým oříškem.
V menší misce prošleháme kokosové mléko s rozehřátým kokosovým olejem a javorovým sirupem. Přilijeme k sypké směsi. a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Přelijeme ji do formy, zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 60 minut.
Upečený chlebíček vyndáme z trouby, necháme cca 10 minut vychladnout a vyjmeme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)