Scones jsem už ochutnala pár druhů. Většinou nějaké s ovocem, čokoládou, oříšky.... přesně jako tyhle výborné s hruškou, hořkou čokoládou a lískovými ořechy. Ale když se nad tím zamyslím, tak ty klasické, skotské s colleted cream a marmeládou nikdy, tak snad se mi to brzy podaří a udělám si výlet....
Hruškové scones s hořkou čokoládou a lískovými ořechy
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVh7Hc6yCA8dvvn6pkN4fZSDF7kHxXOf55CZuHO0as_4gCJ0c3s-uwiX2vf8U09vuR1X0MD75RFT0YOoyOfdtRItGLgTm2mVFCl5PCc7MiRMW6opmvGfR2YRfg2lOguBhKhYiWN-gRb1g/s320/4467.jpg)
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1 hrnek mandlové mouky
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 2 lžíce javorového sirupu
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce mandlového mléka
- 1 hruška
- 50 g hořké čokolády
- hrst lískových ořechů
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlovou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli a vanilkového prášku.
V hrnku prošleháme javorový sirup s rozehřátým kokosovým olejem a mandlovým mlékem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v těsto. Na závěr přidáme nakrájenou hrušku, nasekanou čokoládu a oříšky a opatrně zapracujeme.
Těsto rozválíme v silný plát, který rozkrájíme na 6 - 8 trojúhelníků. Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
Dnes jsem koupila neobyčejné kousky, tak hurá, jdu péct.
OdpovědětVymazatDěkuji za skvělé recepty a nádherné fotografie.
Vše dobré, Lucie.
Bohunka
děkuji za krásný komentář, snad se vydaří a budou chutnat :-)
Vymazat